Uitsluitend avocado’s op het menu in nieuw restaurant in Zuid-Spanje

door admin
Uitsluitend avocado's op het menu in nieuw restaurant in Zuid-Spanje

De missie van The Avo is mensen kennis te laten maken met de avocado. Dit is een van de belangrijkste vruchten die in de regio La Axarquía ten oosten van de stad Málaga worden geteeld. De koks zullen de avocado in de meest uiteenlopende en originele vormen voorschotelen aan hun gasten.

The Avo is het eerste restaurant in de regio Axarquía dat uitsluitend avocado-gerechten serveert. Dat was dan ook de belangrijkste reden voor de plaatselijke autoriteiten om bij de opening aanwezig te zijn. De streek is, samen met de Costa Tropical, de kust van Granada, de enige in Spanje waar avocado’s geteeld worden.

“Het culinaire project werd gelanceerd door een creatief management dat alleen maar gebruik maakt van biologische en lokale, kilometer-0, producten”, zegt de eigenaar van La Posada Morisca Boutique Hotel in Frigiliana waar The Avo is gevestigd.

“We bieden de bezoeker een sensationele ervaring die bestaat uit traditionele smaken, 100 procent lokale producten, de nieuwste culinaire trends en klaargemaakt door chefkok Rosa Martín”. 

Frigiliana en de Axarquía

Frigiliana, waar The Avo is gevestigd, is een prachtig wit dorp in de bergen achter Nerja. Met nauwe straatjes en witgekalkte huisjes waarop fleurige bloempotten prijken is het al decennialang een grote toeristentrekker in de omgeving. In de streek de Axarquía liggen nog andere interessante dorpjes zoals Comares en Cómpeta. Dankzij het klimaat en de beschutte ligging tussen de Middellandse Zee en de Sierra de Tejeda is het het enige gebied in Spanje waar tropische vruchten zoals mango’s en avocados goed gedijen. 

Dit vind je misschien ook leuk