Groeisnelheid nieuwe besmettingen gedaald in provincie Málaga

door admin
Groeisnelheid nieuwe besmettingen gedaald in provincie Málaga

Uit gegevens van het ministerie van Zorg van de regio zijn er op zondag 505 mensen in de provincie met het coronavirus besmet. Dat is een toename van 21 ten opzichte van zaterdag. Deze proportie van nieuwe besmettingen blijft stabiel en daalt zelfs als deze nieuwe besmettingen worden afgezet tegen de 60 en 63 die in de voorgaande twee dagen werden vastgesteld. 

Op zondag telde Andalusië 1.725 besmettingen. Met de provincie Málaga aan kop met 505, gevolgd door Granada met 335, Sevilla 295, Córdoba 180, Jaén 171, Cádiz 134, Almería 58 en Huelva 47. In de Zuid-Spaanse regio zijn 91 patiënten de acute fase van de ziekte te boven gekomen. Dat zijn er 12 meer dan zaterdag. Deze mensen mogen thuis verder herstellen. Hier worden ze wel goed gevolgd en ze verblijven in isolement.

De regioregering heeft zondag laten weten dat er 725.000 chirurgische gezichtsmaskers naar alle provincies worden verzonden. Hiervan gaan er 100.000 naar Málaga. Ook zijn er tien punten ingesteld waar mensen langs kunnen rijden om een snelle test op het coronavirus te laten afnemen. Zo wordt de tijd voor het afnemen van een test verkort en loopt het gezondheidspersoneel minder risico op besmetting. 

Dit vind je misschien ook leuk