Inzichten voor beleggers voorbij de waan van de dag

door admin
Inzichten voor beleggers voorbij de waan van de dag

In dit artikel vindt u een aantal links naar artikelen die interessant zijn. Weliswaar in een andere tijd – met andere koersen op de borden – geschreven maar de inzichten gelden nog steeds!

Voor de aandelenbelegger

Het begint uiteraard bij wat zou u willen kopen. Voor een grote groep beleggers is hierbij de fundamentele waardering van bedrijven de basis. Uitermate lastig op dit moment omdat nog onduidelijk is wat de impact van de huidige situatie op de bedrijfscijfers zal zijn, maar wel handig om ze weer scherp te hebben voor uzelf. U vindt hier een hele sectie over Fundamentele Analyse. Wat ook kan helpen bij het selecteren van aandelen is een stockscreener. Dit is niets anders dan een filter voor aandelen. Hoe het werkt? Dat wordt hier uitgelegd.

Als u weet wat u wilt kopen en kan de order gemaakt worden. En wellicht voor u als ervaren belegger niet relevant maar slim orderen levert – juist in deze tijd – geld op. Werk altijd met een limiet en leg geen bestens orders in. In dit artikel worden ‘de spread’ onder de loep genomen.

Voor de optiebelegger

Opties zijn krachtige beleggingsinstrumenten die zowel offensief als defensief gebruikt kunnen worden. Zodra er opties geschreven gaan worden krijgt u te maken met margin, de financiële borgstelling in het artikel Margin slim inrichten wordt uit de doeken gedaan hoe u daar zo goed mogelijk mee om kunt gaan. En er wordt ook duidelijk in beschreven hoe de margin berekening werkt. En lees vooral de waarschuwing! Daarin staat uitgelegd dat u niet naar margin dient te kijken maar naar de onderliggende exposure. En zonder een verwijtend vingertje op te willen steken, dit heeft niet iedereen voldoende gedaan….

Dit artikel – dat al enkele jaren oud is – blijft nog steeds zijn waarde bewijzen. Hierin worden voor optiebeleggers 7 tips om met beursdalingen om te gaan beschreven. En voor de beleggers die kruid hebben drooggehouden en juist rekenen op een stijging is de volgende strategie mogelijk interessant. Welke dat is? De aandelen kopen en een strangle schrijven. In dit artikel (met video) vindt u de strategie uitgewerkt. Meer optiestrategieën vindt u hier.

De psychologische kant van beleggen

Beleggen kan zwaar zijn. Zeker in een tijd zoals nu. En achteraf is er niets makkelijker dan beleggen. Als ik toen dit had gedaan, dan….. Vult u maar in. In een hoop gevallen gaat het mis bij het (tijdig) verlies nemen. Hier vindt u een artikel dat hier geheel aan gewijd is. En een webinar over de invloed van uw brein op uw beleggingsresultaat vindt u hier.

Alle zaken waar hiernaar verwezen wordt, zijn beschikbaar in de Binck Academy. Neem er eens een kijkje. De kans is groot dat u er iets van opsteekt!

Tot slot wil ik u toch nog een hard onder de riem steken. De tijden zijn hectisch en dit kan nog wel even zo blijven maar beurzen hebben in hun historie laten zien dat ze er altijd weer bovenop komen. Dat zal nu ook het geval zijn. Hoe lang het duurt kan niemand met zekerheid zeggen, maar er komt een tijd dat we hierop terugkijken en verbaasd zullen zijn. Moeilijk voor te stellen op dit moment maar het gaat gebeuren.

Het is dus zaak om de posities met potentie ‘uit te kunnen zitten’. Houd dus voldoende buffer aan om dat ook te kunnen doen.

Veel succes op de beurs!

Dit vind je misschien ook leuk