Beperkte opening Andalusische horeca en stranden in zomer

door admin
Beperkte opening Andalusische horeca en stranden in zomer

Hij wil dat vanaf 11 mei aanstaande algemene commerciële activiteiten weer worden hervat. Hieronder zouden dan ook kappers en esthetisch personeel vallen. Vervolgens moeten per 25 mei bars en restaurants met beperkingen weer open kunnen. Moreno zei dit tijdens een persconferentie in het San Telmo paleis in Sevilla nadat hij voor de zevende keer deel had genomen aan de speciale videovergadering over de gezondheidscrisis met alle andere regionale presidenten van Spanje en de Spaanse premier. 

Zomerplanning voor de kusten

De Andalusische premier heeft aan Sánchez gevraagd met een nationaal reddingsplan voor de toeristische industrie te komen. Naar zijn zeggen werd dit door de Spaanse premier goed ontvangen met de belofte ‘een zomerplanning te maken voor de kusten’. Moreno wil de mogelijkheid hebben om verschillende openingsregels te stellen ‘per zone en per sector of type bedrijvigheid’ met specifieke beschermingsmaatregelen zodat het publiek weer bediend kan worden ‘met alle garanties binnen ons bereik’.

Stranden

De Andalusische president stelde ook vanwege het grote belang ervan voor de toeristische sector een gedeeltelijke opening van de stranden voor in de zomer met een beperkte toegang en de definiëring van beveiligingsrasters voor ligbedden of handdoeken, zodat alle regels voor social distancing in acht genomen kunnen worden en een nieuwe verspreiding van het coronavirus kan worden tegengegaan. 

Een dergelijke opening, zo benadrukte hij, zal nooit zorgen voor een goed toeristisch hoogseizoen zoals vorig jaar, maar wel voor economische activiteit waarmee banen en bedrijven gered kunnen worden. Een reddingsplan voor de toeristische sector zou volgens Moreno moeten bestaan uit het ‘vermijden van de destructie van bedrijven en het helpen verbeteren van het nationale toerisme. Bedrijven die geen enkel inkomen hebben en op het punt van faillissement staan, zouden een injectie moeten krijgen vanuit de diverse overheden. 

Dit vind je misschien ook leuk