Inwoners Benalmádena hielden zich het beste aan lock down maatregelen

door admin
Inwoners Benalmádena hielden zich het beste aan lock down maatregelen

Dit blijkt uit een rapport van de centrale Spaanse regering gebaseerd op een analyse van de gegevens van circa 10 miljoen mobiele telefoons dat is opgepikt door de krant La Opinión de Málaga. Het rapport werd openbaar gemaakt door het Ministerie van Transport, Mobiliteit en Stedelijke Agenda om inzicht te krijgen in het aantal verplaatsingen in Spaanse huishoudens in steden van meer dan 55.000 inwoners. 

Ook werd de variatie in het aantal personen dat nu wel thuis blijft en voor de lock down veel uithuizig was, bekeken. In dit opzicht blijkt Marbella de stad waarvan de inwoners, op de stad Cádiz na, het meest hun gedrag hebben veranderd. 35 procent van de inwoners van Marbella was vroeger minimaal 1 keer per dag buitenshuis en nu geen enkele keer meer. In Cádiz is dat percentage 36 procent.

Benalmádena is de afgelopen weken dus hét voorbeeld tegen het coronavirus geworden. Met 76 procent van haar inwoners die geen enkele verplaatsing deed, terwijl het Andalusisch gemiddelde in dit opzicht 63 procent was en het Spaanse gemiddelde 60 procent.

Dit vind je misschien ook leuk