Gemeente Malaga acht doorgang Feria de Malaga niet ondenkbaar

door admin
Gemeente Malaga acht doorgang Feria de Malaga niet ondenkbaar

Het is er Teresa Porra, gemeenteraadslid voor Evenementen van Malaga, alles aan gelegen dat het zomerfeest in haar stad dit jaar gevierd kan worden nadat Semana Santa afgelopen maart door het coronavirus wel heel stilletjes voorbij is gegaan.  

De Feria de Malaga, die dit jaar van 14 augustus tot 23 augustus plaats zou moeten vinden, is een feestelijk evenement dat ieder jaar traditioneel van start gaat met vuurwerk op het stadsstrand Malagueta gevolgd door een muzikaal optreden. In de dagen daarna starten de feestelijkheden dagelijks om 12 uur in het centrum van de stad. Hier treden artiesten op en is er tot de avond livemuziek. ’s Avonds gaan de feestelijkheden door op het feriaterrein aan de rand van de stad dat met miljoenen kleine lampjes feestelijk verlicht is en waar een grote kermis ander vertier biedt.

Porra ziet geen probleem in doorgang van de feestelijkheden als in het gefaseerde exitplan van de overheid is opgenomen dat er vanaf 8 juni al openluchtevenementen voor meer dan 800 toeschouwers gehouden mogen worden. In het geval in juni al sprake is van een min of meer normale situatie, dan is er in augustus zeker sprake van een normale situatie, aldus het gemeenteraadslid.

Hoe Malaga dat wil gaan doen met de bezetting van openbare ruimten en het houden van sociale afstand tijdens het feest, laat Porra afhangen van het besluit van de regering voor dit soort evenementen. Afhankelijk van dit besluit, zal zij met de sociale agenten die ieder jaar toezicht houden tijdens de Feria, overleggen op welke manier het evenement doorgang kan vinden. “Veel is nu nog onzeker”, zegt Porra, “behalve dat de veiligheid van iedereen boven alles gaat”.  

Op de uitspraak van Porra kwam veel kritiek. Mensen verklaarden het gemeenteraadslid voor gek over hoe ze nu kon denken aan feesten, terwijl er honderden families in de provincie bezig zijn met het verwerken van het verlies van dierbaren aan de Covid-besmetting. Ze beschuldigden de gemeente ervan geld en economie boven de volksgezondheid te stellen. 

Dit vind je misschien ook leuk