Caminito del Rey op 29 mei weer open voor publiek als provincie naar fase 1 kan

door admin
Caminito del Rey op 29 mei weer open voor publiek als provincie naar fase 1 kan

Het pad is sinds 13 maart gesloten voor publiek vanwege het coronavirus. Omdat na heropening ook de Caminito del Rey moet voldoen aan de regels voor social distancing zullen dagelijks maximaal 550 personen het pad kunnen bewandelen. Dat is de helft van het aantal dat normaal was toegestaan op het pad door de Gaitanes kloof. Wie vast in de stemming wil komen of gewoon nieuwsgierig is naar het pad, kan het hier virtueel bewandelen.

Leestip: Caminito del Rey wordt twee keer zo lang en circulair

De Caminito del Rey is van groot economisch belang voor Málaga. In februari dit jaar was de directe bijdrage aan de economie van de provincie 23,27 miljoen euro. Dat is een toename van 37,4 procent ten opzichte van 2017. Dat bedrag kan nog verdubbeld worden als daar de indirecte en afgeleide inkomsten bij op worden geteld. Het is de belangrijkste toeristische attractie in het binnenland van de provincie.

Het provinciebestuur werkt nu nauw samen met de concessiehouder en de gemeentes Ardales en Álora aan de voorbereidingen van de heropening. Maandag wordt bekend of het gezondheidsdistrict waar deze gemeentes onder vallen door kan naar fase 1 van het de-escalatieplan. Vooralsnog lijkt het erop dat dit mogelijk is, gebaseerd op cijfers die de Andalusische president Moreno vandaag naar Madrid heeft gestuurd. De Caminito del Rey valt niet in een van de drie districten in Andalusië waarover nog twijfels bestaan.

Leestip: Provincie Málaga wil Caminito del Rey aanmelden als Werelderfgoed

Dit vind je misschien ook leuk