Stranden Andalusië openen op 50 procent van normale capaciteit

door admin
Stranden Andalusië openen op 50 procent van normale capaciteit

Dit staat in het plan met urgente maatregelen voor de veiligheid op stranden dat de regering van Andalusië op 11 mei heeft goedgekeurd. De capaciteitsbeperking is volgens de Andalusische president Moreno gebaseerd op de maatregelen rond de handhaving van de verplichte afstand tot anderen van anderhalve meter. De lokale politiediensten van alle Andalusische kustgemeentes zullen de taak krijgen om dit te gaan controleren.

Op dit moment wordt bestudeerd welke formules het beste zullen gaan werken en het strandplezier van de bezoekers het meest zullen garanderen in combinatie met hun eigen veiligheid. De stranden zullen elke dag worden schoongemaakt, net zoals alle installaties zoals strandmeubilair, douches en toiletten. 

De autoriteiten wijzen in dit kader op de individuele verantwoordelijkheid van eenieder die naar een strand komt. Het zal wanneer de stranden weer worden geopend voor publiek om te zonnebaden en te zwemmen nog niet zijn toegestaan spellen of andere activiteiten in groepsverband te doen.

Junta wil stranden open op 25 mei

Gemeentes hebben bij de regionale regering gevraagd om extra geld om de extra schoonmaakbeurten mee te kunnen betalen en te kunnen voldoen aan alle vereisten die de regering stelt. Het door de Andalusische regering goedgekeurde plan wordt naar het landelijke ministerie van Volksgezondheid gestuurd voor een definitieve goedkeuring. Ook heeft de Junta gevraagd of de stranden open kunnen bij aanvang van fase 2, dus al op 25 mei, in plaats van in fase 3 zoals tot nu toe is bepaald in het de-escalatieplan van de centrale overheid. 

Let wel dat mensen in Spanje zolang de noodtoestand van kracht is zich vanaf fase 1 enkel binnen hun eigen provincie mogen bewegen, dus ook alleen in hun eigen provincie naar het strand mogen.

Dit vind je misschien ook leuk