Málaga geeft hotelbon van honderd euro aan Spaanse zorgmedewerkers

door admin
Málaga geeft hotelbon van honderd euro aan Spaanse zorgmedewerkers

Aan zorgmedewerkers uit heel Spanje worden in totaal 25 duizend hotelovernachtingen aangeboden. Daarmee volgt de provincie Málaga het voorbeeld van de Italiaanse regering die met een soortgelijk plan kwam. Margarita del Cid, vicepresident van de provincie Málaga, heeft laten weten daarvoor 2,5 miljoen euro uit te trekken, die in tegoedbonnen ter waarde van 100 euro beschikbaar worden gesteld aan alle Spaanse medewerkers uit de zorg. Voor gebruikmaking van de tegoedbon geldt een minimaal verblijf van drie nachten met logies en ontbijt. 

Geld voor lokale overheden

In een persconferentie noemt del Cid de tegoedbon een beloning voor een beroepsgroep die deze meer dan verdiend heeft en die op deze manier gestimuleerd wordt om haar provincie Málaga beter te leren kennen. Del Cid richt zich op een voorspoedig herstel van het toerisme en wil dit zomerseizoen geenszins als opgegeven beschouwen. Naast de hotelovernachtingen voor de zorgprofessionals, ligt er een voorstel op tafel voor een investering van ruim tien miljoen euro ten bate van promotiecampagnes voor de nationale toeristenmarkt. Del Cid ziet een rol voor de lokale overheden weggelegd om in deze sector te investeren, aangezien zij het dichtst bij de burgers staan en als geen ander weten waaraan de gemeentes behoefte hebben en waaraan niet. 

In totaal zullen gemeenten in de provincie een bedrag van 70 miljoen euro ontvangen die besteed moet worden aan het creëren van nieuwe banen en het stimuleren van de economie. 17 miljoen euro zal worden besteed aan een ontwikkelingsplan voor werkgelegenheid in de landbouw wat volgens del Cid een goede impuls is voor de gemeenten in het binnenland. 4,9 miljoen euro is bestemd voor hydraulische infrastructuur van 17 gemeenten in de regio Antequerra. 1,8 miljoen euro zal gaan naar het kustpad Senda Litoral.  

“Meer en beter toerisme, meer liquiditeit voor de gemeenten zodat de provincie Málaga haar economie zo snel mogelijk weer kan oppakken met uitbreiding van de werkgelegenheid en nieuwe mogelijkheden voor ons allemaal”, aldus del Cid. 

Dit vind je misschien ook leuk