Reuzenhaai gespot voor de kust van Málaga

door admin
Reuzenhaai gespot voor de kust van Málaga

De haai kan 8 meter lang worden en werd gefilmd door opvarenden van een bootje. Op de beelden is te zien dat het dier zijn bek wagenwijd open heeft staan om zo de plankton te filteren die hij op zijn weg tegenkomt. De video is inmiddels viraal gegaan op de sociale media en de beelden werden ook gepubliceerd in de kranten SUR, Málaga Hoy, Andalucía Información en 101TV Málaga.

Een van de personen die het geluk had het dier van dichtbij te bekijken was Antonio Tamayo, mileuagent in de monding van de rivier de Guadalhorce ten westen van de stad Malaga. Er zou volgens hem een plankton bank hebben gedreven voor de kust waar ook veel zeemeeuwen en andere vissen op afkwamen. De haai zwom er in rondjes omheen om zo ook een graantje mee te pikken. Tamayo schat de lengte van het dier op 5 tot 6 meter.

Het is niet dezelfde haai als die eerder deze week voor de kust van Granada werd gezien. Die had een lengte van 8 meter. Volgens Jesús Bellido, bioloog bij Aula del Mar, is het de plankton bank die veel zeedieren aantrekt. Eerder werd hij daar al op gewezen door talloze bewoners van de zone achter de Paseo Marítimo Antonio Banderas, die grote scholen vissen, vermoedelijk sardines of boquerones, zagen. De reuzenhaai is een bedreigde diersoort en waagt zich uitsluitend dankzij de afwezigheid van maritiem verkeer zo dichtbij de kust op zoek naar voedsel.

De beelden in de video op deze pagina zijn gemaakt ten oosten van de haven van Málaga, voordat de haai de school plankton bereikte aan de andere kant van de haven bij de monding van de Guadalhorce.

Dit vind je misschien ook leuk