Caminito del Rey verkoopt bijna 3500 kaarten in één week tijd

door admin
Caminito del Rey verkoopt bijna 3500 kaarten in één week tijd

Binnen een week vanaf het moment dat de kaartverkoop weer werd opgestart zijn bijna 3.500 kaarten verkocht via de website aan particulieren en reisbureau’s. Het gaat om bijna 30 procent van alle 11.500 toegangskaarten die op dit moment in de verkoop zijn.

De voorzitter van de provincie Málaga Francisco Salado zei hierover: ‘De Caminito del Rey is de belangrijkste toeristische trekpleister van het binnenland van de provincie Málaga en er bestaat geen twijfel over dat het een van de meest relevante culturele en ecologische attracties is van Spanje’. 

Salado gelooft dat met de heropening van de route door de kloof Desfiladero de los Gaitanes ook andere bedrijven in de toeristische sector in de regio zullen profiteren. Met name in horecabedrijven in de nabijgelegen gemeentes Álora en Ardales. Hij moedigt dan ook mensen uit de omgeving aan het pad te bezoeken. Al anderhalf miljoen belangstellenden uit de hele wereld gingen hen voor de afgelopen vijf jaar sinds het pad werd gerestaureerd en op een veilige manier toegankelijk werd gemaakt voor bezoekers.

Ook bezoekers die binnenkort de Caminito del Rey gaan bewandelen kunnen rekenen op hun veiligheid. Er staat handgel bij het betreden van het pad. De maximale capaciteit is gereduceerd en er wordt toegezien op het houden van de maximale afstand tussen de bezoekers.

Op dit moment zijn kaarten voor de Caminito del Rey te koop tot en met 26 juli die toegang bieden van 9.30 tot 14 uur. Er zijn individuele toegangskaarten voor 10 euro per stuk te koop en voor 18 euro krijg je een rondleiding met gids.

Salado vertelt dat het administratieve proces om de Caminito del Rey bij te laten schrijven op de lijst met Werelderfgoed van Unesco nog in volle gang is. Ruim 20.000 particulieren, bedrijven en sociale instellingen steunen dit initiatief. Naast de Caminito zijn ook de grot in Ardales, het prehistorische grafmonument Las Aguilillas, de mozarabische kerk van Bobastro, het treinstation van El Chorro, de bruggen over de Gaitanesn   de stuwmeren van El Chorro/Conde de Guadalhorce y Gaitanejo kandidaat voor wereldergoed.

Dit vind je misschien ook leuk