Andalusië wil vanaf maandag 15 juni internationale toeristen ontvangen

door admin
Andalusië wil vanaf maandag 15 juni internationale toeristen ontvangen

Dit schreef de krant SUR op woensdag. Vanuit Sevilla geven bronnen bij de Junta aan dat ‘op het moment dat verzoek nog niet is ingediend’, maar ‘wel wordt bestudeerd’. Afgelopen dinsdag opende minister Illá van Volksgezondheid de weg voor andere regio’s in Spanje om zich te voegen bij het pilot plan voor een eerdere ontvangst van internationale toeristen op de manier die deze week al wel werd goedgekeurd voor de Balearen. Daar zullen tussen 15 en 29 juni 10.900 Duitsers hun vakantie van minimaal vijf nachten kunnen vieren, ondanks dat de Spaanse grenzen voor toeristen pas vanaf 1 juli open gaan. ‘Andere regio’s hebben eveneens de mogelijkheid om het pilot plan in de praktijk te brengen als zij denken dat de plaatselijke  gezondheidssituatie dat toestaat’, zei Illá dinsdag na de persconferentie na de Ministerraad.

Andalusië wil het plan eveneens uitvoeren met Duitse toeristen en met reizigers uit enkele andere landen. Dinsdag liet minister Maroto weten een dezer dagen bekend te maken welke van de andere regio’s die de aanvraag hebben gedaan om zich bij het pilot plan te voegen, toestemming krijgen. Hieronder ook de Canarische Eilanden, waar de coronacrisis net als op de Balearen veel minder hard heeft toegeslagen dan in andere Spaanse regio’s.

Brussel wil dat vanaf 15 juni de grenzen binnen de EU gradueel weer worden geopend, zodat het vanaf 1 juli alle lidstaten hun grenscontroles hebben opgeheven.

Gezondheidspaspoort

De Andalusische regering maakte ook bekend mogelijk een gezondheidspaspoort in te willen stellen voor elke buitenlander die naar Spanje reist. Een dergelijk paspoortsysteem zou moeten garanderen dat de betreffende reiziger geen coronavirus heeft. Dit zei Juan Marín, de afgevaardigde van het Andausische ministerie van Toerisme woensdag naar aanleiding van vragen van journalisten over Europese immigranten die door Spanje naar Noord-Afrika reizen. Marín en zijn collega van Gezondheidszorg Jesús Aguirre staan op dat er protocollen worden ingevoerd omdat er jaarlijks zo’n 3,5 miljoen mensen heen en terug vanuit heel Europa door Spanje reizen naar Marokko via de Andalusische havens Algeciras, Tariva (80 procent) en Málaga en Almería.

Dit vind je misschien ook leuk