Skigebied Sierra Nevada vanaf dit weekend open voor zomeractiviteiten

door admin
Skigebied Sierra Nevada vanaf dit weekend open voor zomeractiviteiten

De zomeractiviteiten in de Sierra Nevada zijn vanaf dit weekend toegankelijk voor het publiek. Twee liften, het MTB-park, zwembad en attractiepark openen zaterdag 18 juli hun deuren. Het skigebied is door de Andalusische overheid aangemerkt als veilig, omdat de nodige veiligheidsmaatregelen zijn getroffen om verspreiding van corona tegen te gaan.

Corona veiligheidsmaatregelen op orde

De Andalusische overheid heeft het gebied aangemerkt als Veilig Skistation (Estación de Esquí Segura). Kabelbaanexploitant Cetursa Sierra Nevada heeft de veiligheidsmaatregelen om zowel personeel als publiek te beschermen tegen besmetting met het coronavirus namelijk goed op orde. Zo stelt Cetursa het dragen van een mondkapje verplicht in de gondellift van skiresort Borreguiles en in de stoeltjeslift naar de Pico Veleta. Ook zijn er overal informatieborden opgehangen met de veiligheidsvoorschriften die bezoekers moeten naleven. 

Wandelen en fietsen

Bezoekers kunnen vanaf Pradollano op 2.100 meter hoogte met de lift naar bijna 3.000 meter hoogte. Daarvandaan zijn er verschillende wandelroutes door het midden- en hooggebergte te volgen. Het Sierra Nevada Bike Park is bereikbaar via de gondellift Al-Andalus en de stoeltjeslift Veleta. Dit mountainbiketerrein heeft springschansen en vier fietsroutes van ruim 18 kilometer lang, met een afdaling waarmee een hoogteverschil van 800 meter wordt overbrugd.

Sportieve activiteiten

Ook het attractiepark Mirlo Blanco op 2.100 meter hoogte is vanaf zaterdag geopend voor een ritje in de achtbaan of van de glijbaan. Ook het zwembad is deze zomer geopend. Daarnaast biedt het park, in samenwerking met de toeristische branche, verschillende activiteiten aan die gericht zijn op natuur, sterrenkunde en sport. Zo worden er tochten georganiseerd naar de Chorreras del Molinillo, is er een workshop om het afdalen per mountainbike onder de knie te krijgen en zijn er dagtochten waarbij planten en bloemen van de Sierra Nevada onder de loep worden genomen. Een van de populairste activiteiten is het genieten van de zonsopkomst of zonsondergang vanaf de 3.398 meter hoge Pico Veleta.

Dit vind je misschien ook leuk