Afgelopen weekend twee bosbranden geblust in natuurparken provincie Cádiz

door admin
Afgelopen weekend twee bosbranden geblust in natuurparken provincie Cádiz

Dit weekend zijn in de Andalusische provincie Cádiz twee bosbranden geblust. Bij beide branden lukte het de brandweerlieden de bosbrand snel onder controle te krijgen.

Natuurpark El Estrecho

Afgelopen zaterdag werd ’s middags een bosbrand ontdekt op de landtong Punta Carnero, in het noordoosten van natuurpark El Estrecho. Het natuurpark ligt in de buurt van Algeciras. De oplichtende vlammen en rook waren in de hele Baai van Gibraltar zichtbaar. De gewaarschuwde brandweerdienst rukte uit met een grote bluswagen en negen brandweermannen van het team bosbranden. Dankzij accuraat optreden van de brandweer van Park Algeciras en de inwerkingtreding van het protocol voor bestrijding van bosbranden INFOCA was de brand aan het eind van de middag onder controle en was om tien uur ’s avonds de brand volledig geblust. De Levante, de op dat moment waaiende warme oostenwind had voor wat neerslag gezorgd en dat heeft het blussen vergemakkelijkt. Toch bleven enkele brandweerlieden ter plaatse om ervoor te zorgen dat de brand niet opnieuw oplaait. Voor zover bekend is bij deze brand 7,8 hectare aan olijfbomen, palmbomen en mastiekbomen verloren gegaan.

Natuurpark Sierra de Grazalema

Zondag moesten de brandweerdiensten opnieuw uitrukken voor een bosbrand. Dit keer was er een bosbrand gemeld in het 160 kilometer noordelijkere gelegen Zahara de la Sierra, dat in het noorden van natuurpark Sierra de Grazalema ligt. Volgens een medewerker van INFOCA was deze brand om kwart voor vier ‘s middags onder controle. Om de bosbrand te bestrijden moesten 2 teams bosbrandbestrijders uitrukken, ondersteund door twee personen van technische operaties en iemand van de Andalusische milieudienst. Voor de bluswerkzaamheden werden 3 helikopters en een bluswagen ingezet.

De Andalusische Onderzoeksdienst Bosbranden BIIF gaat nog onderzoeken hoeveel hectare aan bomen er in vlammen is op gegaan. 

Dit vind je misschien ook leuk