Haai van twee meter gespot voor strand Zahara de los Atunes in Spanje

door admin
Haai van twee meter gespot voor strand Zahara de los Atunes in Spanje

Het strand in Cádiz is vervolgens bijna twee uur afgesloten geweest toen de reddingsbrigade per boot op zoek ging naar de haai. Volgens de regionale krant Diario de Cádiz ging het om een makohaai, die ook wel makreelhaai wordt genoemd.

Wat is een makohaai?

Een makohaai of makreelhaai kan tot vier meter lang worden en op zijn zwaarst kan deze haaiensoort 570 kilo wegen. Hij leeft voornamelijk in tropische en diepe wateren in de Stille Oceaan, de Atlantische Oceaan, de Indische Oceaan, de Middellandse Zee en de Rode Zee, maar kan ook vlak langs de kust voorkomen. De makohaai jaagt op alle soorten vis, maar kan ook voor de mens behoorlijk gevaarlijk zijn en ernstige verwondingen toebrengen.

Reddingsactie Amerikaanse politieagent op strand Cádiz

De Spaanse nieuwssite 20minutos.es schreef dat Adrian Kosicki, een politieagent uit de Verenigde Staten, een jongetje dat langs de kust aan het spelen was met een bodyboard uit het water heeft getrokken. Met deze actie heeft hij het jongetje gered van een mogelijke haaienaanval. De man liep samen met zijn vrouw langs het strand toe hij een grote haai richting een jongetje zag zwemmen. De agent bedacht zich geen seconden en heeft het jongetje snel uit het water gehaald.

Makohaaien leven meestal in diepe wateren, maar zijn meerdere keren gespot langs de Noord-Afrikaanse en Spaanse kusten. De haai werd gisteren langs het strand van Zahara de los Atunes gespot vlak voordat het weer eb werd.

Dit vind je misschien ook leuk