Spaanse nationaliteit voor illegaal in Spanje aanwezige helden uit Senegal

door admin
Spaanse nationaliteit voor illegaal in Spanje aanwezige helden uit Senegal

Een rode vlag wapperde afgelopen dinsdag op het La Venus strand in Marbella. Toch besloot een 17-jarige vrouw de vlag te negeren en een stukje in zee te gaan zwemmen. Toen ze terug wilde zwemmen, lukte dit niet op eigen kracht. Precies op dat moment liepen twee verkopers uit Senegal op het strand en zagen de jonge vrouw druk met haar armen zwaaien. De mannen aarzelden geen seconde en schoten de vrouw te hulp. Samen slaagden ze erin om de vrouw weer naar het strand te brengen. Zo transformeerden deze mannen van illegale verkopers van ‘kleden van topkwaliteit’ tot helden, in ieder geval voor deze jonge vrouw.

Hulpdiensten waren getuigen van heldendaad Senegalezen

Vlak voordat de Senegalese mannen te hulp schoten, belde een andere strandganger de hulpdiensten. Bij aankomst zag de lokale politie de jonge vrouw uit het water getild worden door de twee mannen. Op het strand wachtte een grote groep mensen hen op en vingen de jonge vrouw – die bijna bewusteloos was – op. Eenmaal op het strand hebben ambulancemedewerkers de vrouw meegenomen naar het Costa del Sol ziekenhuis. De jonge vrouw had moeite met ademhalen en had onderkoelingsverschijnselen. Ze is een nacht in het ziekenhuis gebleven en de volgende dag mocht ze weer naar huis.

Spaanse nationaliteit voor heldendaad

Een Facebook-groep uit Marbella pleit nu voor de Spaanse nationaliteit voor de twee redders uit Senegal. Het bewijs dat heldendaden lonen, vormt de 21-jarige straatverkoper Gorgui Lamine uit Senegal nadat hij op 6 december 2019 een invalide man uit Dénia uit een brandend huis redde. In januari beloonde de regioregering van Valencia hem voor zijn heldendaad door hem een werk- en verblijfsvergunning te geven.

Deze week schreef de Spaanse nieuwssite 20minutos.es dat hij – zeven maanden na zijn moedige daad – officieel de Spaanse nationaliteit heeft gekregen. Lamine vertelt dat dit een nieuwe toekomst betekent voor hem en zijn gezin. Hij vertelt dat hij samen met zijn partner een tweede kindje verwacht en dat hij zich gaat voorbereiden op een toekomst als brandweerman in Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk