Toerisme Spanje slachtoffer ongecontroleerde aanpak noordelijke regio’s?

door admin
Toerisme Spanje slachtoffer ongecontroleerde aanpak noordelijke regio’s?

‘Een drama voor het toerisme in Spanje’. Zo wordt de plotselinge beslissing van het Verenigd Koninkrijk genoemd die zondag besloot tot een verplichte quarantaine voor reizigers die uit Spanje komen. Als gevolg hiervan annuleren veel Britten hun vakanties naar Spanje of kunnen niet meer naar Spanje reizen omdat ze met de touroperator TUI reizen die gisteren bekendmaakte alle vluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Spanje te schrappen. De toeristische sector in Spanje vreest dat andere landen het voorbeeld van het VK gaan volgen.

Spanje in onderhandeling met Britse regering

Op dit moment onderhandelt de Britse regering met de Spaanse om ervoor te zorgen dat de quarantaineplicht wordt opgeheven voor toeristen uit de Balearen en Canarische eilanden waar de uitbraken veel minder grootschalig en vooral onder controle zijn, zo liet de Spaanse minister van Buitenlandse zaken, Arancha González Laya, gisteren weten.

Andere regiobesturen proberen ook met het Verenigd Koninkrijk te onderhandelen over de quarantaineplicht. Sommige gebieden, bijvoorbeeld de gemeenschap Valencia en met name de Costa del Sol, laten weten het ‘niet eerlijk’ te vinden dat zij over een kam worden geschoren en dat sommige plekken, waar de situatie wel onder controle is, moeten lijden onder de aanpak van andere regiobesturen. Met die ‘andere regiobesturen’ wordt in dit geval voornamelijk Catalonië bedoeld.

Costa del Sol wil ook uitsluiting quarantaineplicht Verenigd Koninkrijk

De voorzitter van de provinciale raad en van het Toerisme aan de Costa del Sol, Francisco Salado, laat weten de Spaanse regering om hulp te vragen met het doel om veilige corridors te creëren tussen de Costa de Sol en het Verenigd Koninkrijk. “Onze cijfers zijn vergelijkbaar met die van de Spaanse eilanden en we hebben de situatie onder controle. Ook de Costa del Sol is een veilige bestemming voor zowel Spanjaarden als buitenlandse toeristen.”

Catalonië wederom bewezen niet solidair te zijn met Spanje

Voorzitter Salado laat weten dat zijn regio weer terug is bij af en dat de lobby om toeristen voor niets is geweest. Hij vindt het ‘oneerlijk’ dat het hele land moet boeten omdat de Generalitat niet juist heeft gehandeld. Salado schrijft in een tweet  dat de regio teveel bezig is met zelfbeschikkingsrecht en dat ze onvoldoende actie hebben ondernomen bij de nieuwe uitbraken en dat ze wederom hebben bewezen niet solidair te zijn met de rest van Spanje.

Dit vind je misschien ook leuk