Verenigd Koninkrijk raadt reizen naar alle Spaanse regio’s af

door admin
Verenigd Koninkrijk raadt reizen naar alle Spaanse regio's af

De voorzitter van de Junta van Andalusië, Juanma Moreno, heeft gisteren de burgermeesters van de Andalusische steden opgeroepen de botellones, de drankfeestjes van jongeren, te verklaren als activiteit die ongezond, schadelijk en gevaarlijk is. Vooral in het kader van de coronacrisis stelt het regiobestuur van Andalusië voor om ook beperkingen te stellen aan het nachtleven om verdere infecties en uitbraken van het coronavirus te voorkomen.

Evenwicht tussen gezondheid en steunen economie

Deze oproep deed Moreno tijdens een bijeenkomst met de acht burgermeesters van Almería, Cádiz, Córdoba, Granada, Huelva, Jaén, Málaga en Sevilla in het Palacio de San Telmo in Sevilla. Tijdens het gesprek hebben de leiders besproken wat de strategie is om het coronavirus te bestrijden en hoe de Junta het best kan samenwerken met de regionale gemeentes. De leider van de Junta benadrukte dat het van essentieel belang is om evenwicht te vinden tussen de gezondheid van de inwoners en de tienduizenden banen in de regio.

Quarantaineplicht reizigers uit Spanje

Zondag maakte het Verenigd Koninkrijk bekend dat er een quarantaineplicht komt voor reizigers uit Spanje. Regiobesturen van de Balearen en de Canarische eilanden gingen al in gesprek met de regering van Boris Johnson omdat zij een uitzondering wilden aangezien op de Spaanse eilanden het coronavirus onder controle is. Gisteren werd bekend dat ook de regioregering van Andalusië en Valencia gebruik wilden maken van deze uitzonderingspositie vanwege het (nog) gunstige verloop van het virus.

Verenigd Koninkrijk raadt alle reizen van en naar Spanje af

Deze overeenkomsten lijken verder weg sinds gisteravond op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken van het Verenigd Koninkrijk de reisadviezen werden geactualiseerd. Het Britse Ministerie van Buitenlandse Zaken raadt sinds gisteren alle reizen van en naar Spanje af, met uitzondering van noodzakelijke reizen. Dit advies geldt voor heel Spanje en de Britse regering maakt vooralsnog geen uitzonderingen voor bepaalde regio’s.

Volgens de Britse ambassadeur in Spanje, Hugh Elliot, is het Verenigd Koninkrijk niet van plan de grenzen te sluiten voor reizigers uit Spanje. De Britse regering wil het coronavirus onder controle krijgen door middel van de verplichte quarantaine. Met het advies van gisteravond zijn alleen nog reizen tussen Spanje en het Verenigd Koninkrijk toegestaan die noodzakelijk zijn.

Dit vind je misschien ook leuk