Marbella sluit stranden vanaf 20:30 uur in de avond

door admin
Marbella sluit stranden vanaf 20:30 uur in de avond

Het nachtleven ligt vanaf nu stil, het is verboden te roken in de buitenlucht als de sociale afstand van 2 meter niet kan worden gegarandeerd en horecagelegenheden die niet onder het nachtleven vallen moeten om 1 uur hun deuren sluiten en mogen na 12 uur geen nieuwe klanten meer binnenlaten. Marbella breidt deze landelijk afgesproken regels uit met een avondklok voor de stranden. Vanaf 21:30 uur moeten mensen aanstalten maken het strand te verlaten. Ze krijgen een half uur om hun spullen te pakken, zodat om 22 uur alle stranden leeg zijn. Stranden zijn daarmee toegankelijk tussen 7 uur in de ochtend en 21:30 uur ’s avonds. Uitzonderingen voor (sport)vissers die een vergunning kunnen overleggen daargelaten. 

De gemeente wil hiermee een einde maken aan barbecues en strandfeestjes. Een quad-eenheid van de lokale politie is belast met de controle. De nieuwe strandopeningstijden zijn vanaf dinsdag 18 augustus 00:00 uur ingegaan voor onbepaalde tijd.

Volgens de gemeente ‘kunnen de stranden een plaats van samenkomst van personen zijn’ waarvan bekend is dat die risico kunnen opleveren voor besmetting. ‘In een nachtelijke omgeving waar alcohol wordt genuttigd, kunnen mensen de veiligheidsmaatregelen minder serieus gaan nemen’, zegt Felix Romero, de woordvoerder van het gemeentebestuur.

Romero heeft duidelijk gemaakt dat horecabedrijven die naast een restaurant ook een nachtclub hebben of een locatie waar gedanst wordt wel hun restaurant open kunnen houden, maar niet het discotheek-gedeelte. Dit geldt bijvoorbeeld voor de beroemde club Olivia Valère. 

Dit vind je misschien ook leuk