Het opvallendste economische nieuws van de afgelopen week

door admin
Het opvallendste economische nieuws van de afgelopen week

Deze week was het de beurt aan Martin Totté en Taco te Gussinklo. Zij concluderen dat het oranje reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken voor Spanje best wat teweeg heeft gebracht onder de in Zuid-Spanje wonende of regelmatig verblijvende Nederlanders. Zij begrepen van veel klanten dat ze hun terugkeer naar Spanje, na de zomer in Nederland te hebben doorgebracht, maar even uitstellen. Normaal keren mensen altijd terug als de drukte van het hoogseizoen voorbij is en de ergste hitte ook achter de rug is. Nu nemen mensen het zekere voor het onzekere, terwijl de situatie in Andalusië behoorlijk goed onder controle lijkt. Al neemt het aantal positief geteste gevallen daar toe, in de praktijk merken in Zuid-Spanje woonachtige Nederlanders, zoals Taco en Martin daar weinig van. Belangrijk is ook dat er weinig ziekenhuisopnames zijn. Bovendien worden de veiligheidsmaatregelen over het algemeen goed nageleefd. ‘Mocht u willen overwinteren, dan kunt u dat wat mij betreft met een gerust hart doen’, besluit Martin. 

Verder spreken ze over de nieuwe indeling van de Dow Jones, de stock-split van Apple, IPO van Ant Group, de Huizenmarkt in Amerika en nog veel meer…

Zie de video op deze pagina en vergeet u vooral niet te abonneren, zo bent u altijd op de hoogte van het beursnieuws. Meer weten over BinckBank Spanje & Portugal? Klik hier.

Dit vind je misschien ook leuk