Staat Poetin’s nieuwste stulpje aan de Costa del Sol?

door admin
Staat Poetin's nieuwste stulpje aan de Costa del Sol?

Vladimir Poetin zou door zijn vriend Yuri Zuhkov, de burgemeester van Moskou, zijn gewezen op de voordelen van het wonen aan de Costa del Sol en dan in het bijzonder het wonen in een van de meest exclusieve urbanisaties van Spanje: La Zagaleta. Dit schrijft Vanitatis, de website van de Spaanse krant El Confidencial die het nieuws over ’s werelds grootste sterren behandeld.

Deze ultra-beveiligde ‘woonwijk’ ligt in Benahavis langs de weg die Marbella met Ronda in het binnenland verbindt. De driehoek Marbella- Benahavis-Estepona wordt ook wel de gouden driehoek van de Costa del Sol genoemd. Plots in La Zagaleta zijn zo groot dat de villa’s honderden meters uit elkaar liggen en privacy is hier maximaal gegarandeerd.

Bewoners stemmen over het al dan niet toelaten van nieuwe gegadigden. Zo werden eerder vanwege hun enorme populariteit en het gevaar dat dit zou opleveren voor de privacy van de bewoners aspirant-bewoners Julio Iglesias, Shakira en David Beckham afgewezen. Wel vormt La Zagaleta een thuis voor de zanger Rod Stewart en filmster George Clooney.

Enorme finca

Poetin zou al twee jaar bezig zijn met bouwen van een enorme finca van 4.000 vierkante meter op een grondstuk van bijna 18.000 vierkante meter. Dit plot beslaat een heuvel die de Rots van de Koning wordt genoemd (Roca del Rey). Het huis zou onder meer twee zwembaden, een schietzaal, een fitness, een bioscoop en 10 kamers herbergen. Alleen al voor de muur die het plot tegen indringers moet beschermen zou de Russische president 5,5 miljoen euro hebben neergeteld.

Gerucht

De burgemeester van Benahavis heeft bevestigd, noch ontkend dat de ex-agent van de Russische KGB eigenaar is van onroerend goed in zijn plaats. José Antonio Mena zegt Poetin nog nooit te hebben gezien en dat het grondstuk op naam staat van ene Pomarov, de Russische eigenaar van een lucratieve vissersvloot. 

Makelaars actief in het gebied vertellen volgens de krant La Opinión de Málaga dat iedereen zegt dat de betreffende woning op de Roca del Rey van Poetin is. Desondanks wil niemand het bevestigen. Het eigendom zou dan ook niet op Poetin’s naam staan, maar op naam van een van zijn vele BV’s. 

Vanuit La Zagaleta zal het verlossende antwoord eveneens komen. Deze urbanisatie is zo streng beveiligd dat niemand zomaar binnenkomt. Al vele journalisten hebben pogingen gedaan een reportage over deze mysterieuze zone te maken, maar het werd tot op de dag van vandaag nog niemand toegestaan. 

Bewoners betalen dan ook grif duizenden euro’s per maand om de beveiliging 24 uur per dag en zeven dagen per week waterdicht te houden. De kans is dus groot dat dit bericht wat door El Confidencial als nieuws wordt gebracht een eeuwig voortdurend gerucht zal blijken. 

(op de foto is het huis en het grondstuk te zien dat volgens El Confidencial van Poetin is)

Dit vind je misschien ook leuk