Sevilla is volgens Lonely Planet de beste stad om te bezoeken in 2018

door admin
Sevilla is volgens Lonely Planet de beste stad om te bezoeken in 2018

Naar de publicatie Best in Travel 2018 van Lonely Planet wordt elk jaar halsreikend uitgekeken door de reiswereld. Elk jaar staan daarin de tien beste landen, steden, regio’s en bestemmingen met de beste prijs-kwaliteitverhouding samengesteld door de experts van deze uitgeverij.

De Spaanse stad Sevilla werd hierin gekozen als beste stad voor 2018. Chili is het beste land om volgend jaar met een bezoek te vereren. Het Noord-Ierse Belfast en de Coastway Coast zijn de beste regio om naar af te reizen en de stad Tallinn in Estland bezit de beste prijs-kwaliteitverhouding als bestemming.  

Na de Noord-Ierse kust van Belfast volgen Alaska en de Julische Alpen in Slovenië in de top drie van de beste te bezoeken regio’s. Na Tallinn in Estland volgen Lanzarote en Arizona als bestemmingen met de beste prijs-kwaliteitverhouding.  

De ranglijsten komen tot stand op basis van opinies van reisjournalisten verbonden aan Lonely Planet en duizenden recensies van reizigers. Op basis van de adviezen die hieruit voortkomen, maakt een team van reisexperts van de uitgever een lijst met finalisten, waarbij gekeken wordt naar criteria als actuele interesse in de bestemming, de verwachting die een bestemming schept en de ‘verrassingsfactor’ van de bestemming. De geselecteerde bestemmingen dienen te voldoen aan enkele specifieke vereisten zoals dat er in het komende jaar een bijzonder evenement moet worden gehouden of dat er nieuwe dingen worden aangeboden aan de bezoekers. De experts kunnen ook van mening zijn dat een bestemming onterecht genegeerd wordt en dat men deze moet bezoeken voordat de massa’s op het idee gaan komen. 

Sevilla

Bij de keuze voor Sevilla als meest interessante stad om te bezoeken in 2018 is vooral gekeken naar de enorme historische en artistieke rijkdom die de stad te bieden heeft. Bovendien wordt hier in 2018 veel aandacht besteed aan het Jaar van Murillo. Bartomolé Esteban Murillo (1617-1682) was een religieuze kunstschilder uit Sevilla.

Best in Travel 2018 van Lonely Planet presenteerde ook vijf reistrends waarmee de reizigers het komende jaar rekening mee moeten houden. Zo is er aandacht voor bestemmingen waar marathons worden gehouden, reizen voor vegetariërs en veganisten en privé-eilanden onder meer. 

De tien beste landen voor 2018

1. Chili 2. Zuid-Korea 3. Portugal 4. Yibuti 5. Nieuw Zeeland 6.Malta 7. Georgië 8. Mauritius 9. China. 10. Zuid-Afrika

De tien beste steden voor 2018 

1. Sevilla, Spanje 2. Detroit, VS 3. Canberra, Australië 4. Hamburg, Duitsland 5. Kaohsiung, Taiwan 6. Antwerpen, België 7. Matera, Italië 8. San Juan, Puerto Rico. 9. Guanajuato, Mexico. 10. Oslo, Noorwegen

De tien beste regio’s voor 2018 

1. Belfast en de Causeway Coast, Noord-Ierland 2. Alaska, VS 3. Julische Alpen, Slovenië 4. Languedoc-Rosellón, Frankrijk 5. Schiereiland Kii, Japan 6. Eolische Eilanden, Italië 7. Het zuiden van de Verenigde Staten 8. Lahaul en Spiti, India. 9. Bahía, Brazilië 10. Nationaal Park Los Haitises, Dominicaanse Republiek.  

De tien bestemmingen met beste prijs-kwaliteitverhouding 

1. Tallin, Estland 2. Lanzarote, Spanje 3. Arizona, VS 4. La Paz, Bolivia. 5. Polen 6. Esauira, Marroko 7. Verenigd Koninkrijk 8. Baja California in Mexico 9. Jacksonville, Florida, VS 10. Huna

Dit vind je misschien ook leuk