Aantal verkeersdoden in Spanje weer gestegen

door admin
Aantal verkeersdoden in Spanje weer gestegen

Deze gegevens werden gepubliceerd door de Spaanse verkeersautoriteit Dirección General de Tráfico (DGT). Het aantal doden van de afgelopen maand november was 6 meer dan november vorig jaar. Gedurende het afgelopen weekend van vrijdagmiddag 15 uur tot zondag middernacht eiste het verkeer het leven van vijf personen.

DGT start deze week met een campagne om mensen te wijzen op het gevaar van het gebruik van de mobiele telefoon in het verkeer. Volgens de verkeersdienst is de toename van het aantal ongelukken met dodelijke afloop te wijten aan dat mensen vaker zijn afgeleid door hun smartphones. Die afleiding zit achter 25 procent van de ongelukken en vormde de oorzaak van 31 procent van de ongelukken met dodelijke afloop. 

Omdat de temperaturen deze week overal in Spanje laag blijven en woensdag de Puente de la Constitución begint, het lange weekend rond de twee feestdagen op 6 en 8 december, wil de verkeersdienst dat bestuurders extra voorzichtig zijn. De campagne wordt gevoerd op radio, televisie en sociale media. 

Dit vind je misschien ook leuk