Handbagage bij Ryanair vanaf 15 januari niet meer gratis in cabine

door admin
Handbagage bij Ryanair vanaf 15 januari niet meer gratis in cabine

Alle andere passagiers dienen al hun bagage in het ruim te laten vervoeren. Voor handbagage is dat nu wel gratis en het tarief voor grote koffers wordt verlaagd van 35 euro naar 25 euro voor koffers met een gewicht van 15 tot 20 kilogram. 

De Ierse prijsvechter wil er met deze wijzigingen voor zorgen dat er minder vertragingen ontstaan bij het boarden. Ook wil Ryanair dat meer passagiers hun bagage inchecken. De maatregelen gaan per 15 januari aanstaande in. Heb je vanaf die dag geen Tarifa Plus, Flexi Plus of Family Plus dan kun je enkel iets kleins, zoals een handtas meenemen in de cabine. Voor priority boarden betaalt men 6 euro extra. 

Ryanair is samen met Vueling de vliegmaatschappij die het meeste vertragingen had op luchthavens die worden beheerd door de Spaanse luchthavenautoriteit Aena. In de eerste 9 maanden van 2017 ging het om respectievelijk 42.637 en 38.230 vluchten die een vertraging hadden van minimaal 15 minuten. 

Ryanair heeft hiervoor al met beschuldigende vinger gewezen naar het Spaanse ministerie van Openbare Werken en naar Aena. Een gebrekkig functionerende luchtverkeerscontrole en inefficiënt beheer zouden ten grondslag liggen aan de vertragingen. 

Dit vind je misschien ook leuk