Spaanse koning en koningin op bezoek in Málaga

door admin
Spaanse koning en koningin op bezoek in Málaga

De uitreiking vond plaats in het moderne kunstmuseum Centre Pompidou Málaga en de medailles eren jaarlijks mensen die hebben uitgeblonken in hun specifieke gebieden van kunst en cultuur.

Onder grote belangstelling kwam het koningspaar aan in de haven van Málaga, waar het Centre Pompidou de Málaga is gevestigd. De prijzen werden uitgereikt ten overstaan van 300 gasten. Naast veel belangrijke figuren uit de gemeente Málaga en de lokale kunstwereld, waren hier ook de Spaanse minister van Onderwijs en de Andalusische president Susana Diaz bij aanwezig.

De gouden medailles gingen naar La Fundación Duques de Soria de Ciencias y Cultura Hispánica, de industrieel ontwerperel Miguel Milà, de modeontwerper Lorenzo Caprile, danser en choreograaf Rafael Amargo, gitarist José Fernández Tomatito, pianist Martha Argerich, harpist María Rosa Calvo-Manzano, stierenvechter Julián López El Juli, kok Pedro Subijana, actrice en regisseur Magüi Mira, acteur José Coronado, dichter Julia Uceda, redacteur Manuel Borrás, de directeur van het nationale gezelschap voor Klassiek Theater Helena Pimenta; de oprichter van de Stichting Guerediaga, promotor en redacteur Leopoldo Zugaza; directeur van het Jazz Festival in San Sebastián, Miguel Martín.

Ook werden medailles uitgereikt aan vertegenwoordigers van de voormalige directeur van het Metropolitan Museum of Art in New York, Philippe de Montebello, de zangeres Gloria Estefan en de acteur Ricardo Darín. Zij konden om verschillende redenen niet bij de uitreiking aanwezig zijn.

Alle winnaars waren op maandagavond uitgenodigd voor een gala-diner in voormalige douanegebouw ‘Palacio de las Aduanas, waar nu het Museum de Málaga huist.

‘Geliefde stad’

De 50-jarige koning omschreef Málaga als een ‘geliefde stad’ en gaf aan te hopen dat de link met het Pompidou ‘nog vele jaren een prachtige realiteit blijft’. Deze boodschap was zeer waarschijnlijk bestemd voor de vertegenwoordigers van het Centre Pompidou te Parijs die ook in de zaal zaten.

Dit vind je misschien ook leuk