Stervoetballer Isco wil gastromarkt openen in geboorteplaats Benalmádena

door admin
Stervoetballer Isco wil gastromarkt openen in geboorteplaats Benalmádena

De voetballer speelt sinds 2013 met veel succes bij Real Madrid en is geboren en getogen in Benalmádena. Het winkelcentrum San Juan ligt in de wijk Arroyo de la Miel en werd daar in 1980 gebouwd. Op dit moment zijn alleen wat panden op de begane grond bezet, maar de eerste verdieping staat leeg. Isco’s idee is om de eerste verdieping te kopen, samen met een paar panden op de begane grond. Samen beslaat deze ruimte een oppervlakte van 2.000 vierkante meter. Lukt het Isco om een vergunning te krijgen voor een extra verdieping, dan kan de ruimte worden verdubbeld. Samen met zijn zaakwaarnemers heeft hij ook het oog laten vallen op een nabijgelegen parkeergarage voor 800 auto’s, die momenteel gesloten is. 

Isco Alarcón werd in 1992 geboren in Benalmádena, waar hij vooral in de zomer nog vaak wordt gezien. Dan verblijft hij bij zijn familie in Arroyo de la Miel en trapt nog wel eens een balletje op het plein Las Flores, waar hij opgroeide. In zijn jeugd speelde hij achtereenvolgens bij de gemeentelijke voetbalclub om daarna erg succesvol te zijn bij Atlético Benamiel tot zijn vertrek naar Valencia. In 2011 kwam hij terug naar Málaga, waar hij in 2013 voor 30 miljoen euro werd weggekocht door Real Madrid. Datzelfde jaar debuteerde hij in het Spaanse nationale elftal. In 2012 won Isco de Golden Boy. Dit is een prijs voor het grootste Europese voetbaltalent onder 21 jaar. Deze wordt jaarlijks uitgereikt door de Italiaanse sportkrant Tuttosport. De prijs wordt sinds 2003 uitgereikt. 

Arroyo de la Miel

 

Arroyo de la Miel is een van de drie buurten waar Benalmádena uit bestaat. Het ligt tussen Benalmádena Costa met de regionaal beroemde jachthaven Puerto Marina en het dorp Benalmádena Pueblo in. In Arroyo stopt de Cercanías trein die Málaga met Fuengirola verbindt en liggen veel winkels en horeca waar ook de lokale bevolking nog veel tijd doorbrengt. Isco wil de buurt nieuw leven inblazen en economisch vooruit helpen. In 2015 opende hij er een schoenenzaak met zijn broer. 

Dit vind je misschien ook leuk