Caminito del Rey ontvangt miljoenste bezoeker

door admin
Caminito del Rey ontvangt miljoenste bezoeker

Het positieve nieuws voor de lokale economie werd gemeld door de drie burgemeesters van de gemeentes Ardales, Álora en Campillos en door Elias Bendodo, wethouder Toerisme van de provincie Málaga tijdens de viering van het driejarige bestaan van het pad. Dit bestond natuurlijk al langer maar werd drie jaar geleden na een omvangrijke restauratie, op zichzelf al een architectonisch hoogstandje, opnieuw geopend voor publiek. 

Sindsdien kunnen mensen het bezoeken voor 10 euro per persoon. Het pad is nog steeds ongekend populair wat blijkt uit het feit dat het moeilijk is om er kaartjes voor te reserveren in weekenden en op speciale feestdagen wanneer veel mensen een vrije dag hebben. Dagelijks worden er maximaal 1.100 mensen toegelaten in groepen van maximaal 50 personen per half uur.

De wandeling is in totaal iets meer dan 7 kilometer, waarvan er 3,5 door de kloof gaat soms op een hoogte van 100 meter boven het water van de rivier de Guadalhorce. 

‘Het grootste succes van de Caminito is dat het een merk is geworden, iets dat erg moeilijk te bereiken is’, zei Elias Bendodo tijdens de viering van het driejarig bestaan van het pad. Deze internationale erkenning is voor de provincie fundamenteel voor het succes van het pad. 65% van de bezoekers komt uit het buitenland. Mensen komen van alle vijf continenten. ‘Ik kan zeggen dat de Caminito wereldwijd bekend is’, zei Bendodo trots. 

Een ding kan echter nog verbeteren: het aantal bezoekers dat ook een nacht blijft. Nu bezoeken mensen de Caminito vooral als dagbesteding vanuit andere plaatsen in Andalusië zoals Málaga, Córdoba, Granada, Sevilla of de Costa del Sol. ‘Op dit moment kiest slechts 20% van e bezoekers om in de buurt te overnachten’. In Álora en Ardales zijn 350 hotels met een totaal van 5.000 bedden. ‘De infrastructuur ligt er, nu moet die alleen beter worden gepromoot’, voegde Bendodo toe. In dit opzicht moet meer aandacht worden gevestigd op andere dingen die er in de buurt van de Caminito te doen zijn. Zo liggen vlakbij de ruïnes van Bobastro en prehistorische grotten in Ardales. Buiten dat is ook de omgeving waarin de Caminito del Rey ligt spectaculair. Allerhande wateractiviteiten zijn te doen op de stuwmeren in de zomer en diverse wandelroutes bieden de gelegenheid om natuurpark Ardales beter te leren kennen. 

Dit vind je misschien ook leuk