Tenerife moet einde maken aan seksistische feesten

door admin
Tenerife moet einde maken aan seksistische feesten

De sociaal-politieke organisatie van ecologisch links op Santa Cruz de Tenerife, Sí se puede, eist dat er einde komt aan seksistische evenementen zoals het koninginnengala en Drag Queen Gala tijdens Carnaval. Sí se puede heeft de gemeente verzocht deze niet meer te organiseren of te subsidiëren aangezien tijdens deze activiteiten macho rolmodellen worden versterkt die lijnrecht tegenover de waardigheid en de rechten van de vrouw staan. Deze festiviteiten moeten vervangen worden door andere activiteiten voor de hele samenleving.

Een raadslid van Sí se puede wijst op het feit dat er seksistische evenementen zijn tijdens het Carnaval, de Meifeesten en de dorpsfeesten van Santa Cruz de Tenerife en zal het gemeenteraadslid dat verantwoordelijk is voor feesten, verzoeken maatregelen te nemen om een eind te maken aan deze praktijken.

Einde aan traditionele rolmodellen

‘De overheid heeft de verantwoording om een einde aan de traditionele rolmodellen  te bevorderen. Dat geldt ook voor feesten. Ook moet de overheid een gelijkheidscultuur bevorderen onder alle mensen, ongeacht hun gender of hun seksuele geaardheid’, aldus het raadslid.

Dit vind je misschien ook leuk