Málaga in Guinnes Book of Records met recordaantal flamencodansers

door admin
Málaga in Guinnes Book of Records met recordaantal flamencodansers

Málaga vierde de afgelopen dagen het flamencofestival Seminario Internacional de Flamenco Ciudad de Málaga. Mexico was ditmaal gastland. Iedereen die wilde meedoen, kon zich daartoe inschrijven bij een stand in deze belangrijkste winkelstraat in het historische centrum van de stad. Men diende zijn of haar gegevens achter te laten om mee te doen aan deze recordpoging. Ook wie geen flamenco kon dansen, was welkom. 

De massa mensen die meedeed was dan ook zeer divers: Van dames met speciale flamencoschoenen en in de juiste outfits tot toeristen op sneakers of slippers. Het ging om de poging. Studenten van dansscholen deden mee, waaronder ook van diverse dansscholen in Mexico. Om 12:20 uur begon de recordpoging. De ‘buleria’ met de tekst ‘Amargas son mis comidas: Limones por la mañana, limoses al mediodia’ (Bitter zijn mijn dagen: Citroenen in de ochtend, citroenen in de middag). 

De recordpoging was echter wel zoet: Al na acht minuten wist de organisatie dat men het wereldrecord had verbroken. Het heersende record was gevestigd door Madrid met 3.665 deelnemers. Málaga ging daar met 255 personen overheen. De wetenschap dat het record was verbroken, deed de dansende menigte nog fanatieker dansen…

Dit vind je misschien ook leuk