Immigrant haalt in video uit naar extreemrechtse partijleider en gaat viraal

door admin
Immigrant haalt in video uit naar extreemrechtse partijleider en gaat viraal

De video werd direct op zaterdag gedeeld door de website Spanish Revolution en is daar inmiddels al 1,8 miljoen keer gezien. Mamadou spreekt de leider van Vox, Santiago Abascal, rechtstreeks aan zonder hem bij naam te noemen. Abascal doet namelijk herhaaldelijk diverse boute uitspraken over immigranten, vrouwen en gendergeweld. Vox wil 52 duizend migranten uitzetten in ruil voor steun aan het akkoord tussen PP en C’s. Mamadou’s verontwaardiging hierover blijkt duidelijk uit zijn videoboodschap.

De jonge Senegalees neemt de video op terwijl hij op het land van Pino Montano bij Sevilla aan het werk is als dagloner in de vroege ochtend en zegt: 

‘Het is iets over zes in de ochtend en minder dan 3 graden. Dit is wat wij immigranten doen, werken. Op zoek naar wat geld om naar Afrika te sturen zodat onze familie te eten heeft. We zijn hier niet gekomen om iemand te beroven, we verkopen geen drugs, we doen niemand iets slechts aan.’ Hij toont zijn gereedschap en zegt: ‘Dit is mijn gereedschap. Dit wordt een complete machine genoemd’, Mamadou lacht en zegt: ‘schaar’ om te vervolgen:

‘Dus ik geloof dat deze meneer van Vox, ik wil zijn naam niet noemen want dat brengt ongeluk, ons nog geen enkel resultaat heeft gezegd waarmee Spanje beter wordt. Spanjaarden eerst? Waar bent u dan nu? Spanjaarden eerst ben ik, want ik ben hier op het land hard aan het werk. U bent de laatste van de Spanjaarden, want wat u doet is jongeren trainen om racistisch te zijn’, zo bekritiseert de immigrant met sterk Andalusisch accent vanuit een besneeuwd veld.

De Senegalees wijst naar de banken in plaats van naar immigranten als schuldig aan onder meer huisuitzettingen en het feit dat er zoveel kansarme jongeren zijn in steden als Sevilla, Barcelona en Madrid. ‘Om jongeren te helpen moet u met de banken praten. Dat ze hen teruggeven wat van hun ouders en hun grootouders is. Dat ze hun huizen teruggeven’. 

Een paar dagen later plaatste Mamadou opnieuw een video op zijn Facebookpagina. Ditmaal om de brandweerlieden te eren die een boot met migranten redde en om opnieuw kritiek te uiten op de uitlatingen van ‘el señor Vox’. Die zou helemaal van niets weten en zich eerst eens moeten verdiepen in het feit hoe Europeanen de Afrikaanse presidenten aanwijzen en hen als tussenpersonen gebruiken om ‘Afrika leeg te halen’.

Ook plaatste hij een foto met daarop de titel van een krantenbericht ‘Vox wil 52 duizend immigranten het land uitzetten in ruil voor steun aan het pact tussen PP en C’s om een regering in Andalusië te vormen’. Ernaast plaatste hij een foto van zichzelf terwijl hij het land bewerkt met de tekst: ‘Hier ben ik, voor het geval je me eruit wilt gooien’. 

Dit vind je misschien ook leuk