Wil je weten wat het gemiddelde inkomen in jouw Spaanse wijk is?

door admin
Wil je weten wat het gemiddelde inkomen in jouw Spaanse wijk is?

Het is de eerste keer dat de belastingdienst de informatie zo beschikbaar stelt dat er gekeken kan worden naar de verschillen niet alleen tussen gemeentes maar ook tussen wijken binnen dezelfde stad.

De gegevens zijn afkomstig uit het jaar 2016 en gebaseerd op de bij de belasting opgegeven inkomens van inwoners uit 33 Spaanse steden van meer dan 200.000 inwoners of van steden met minder inwoners, maar waar meer dan 100.000 belastingaangiften van inkomstenbelasting werden gedaan of met een bruto inkomen van meer dan 2,2 miljard euro. Omdat het Baskenland en de regio Navarra hun eigen belastingdienst hebben, zijn hierover geen gegevens opgenomen. 

Van de tien wijken met het hoogste inkomen, liggen er volgens El País vijf in de stad Madrid en drie in Barcelona. De rest van de rijkste wijken liggen in Pozuelo en Alcobendas, eveneens in de regio Madrid. Het gemiddelde inkomen in deze tien zones ligt op 65.468 euro. Het verschil tussen La Moraleja (gemiddeld 113.000 euro) en de tweede rijkste wijk Vallvidrera-Tibidabo i Les Planes (65.700 euro) in Barcelona is het dubbele. De wijk Carrús in Elche geeft daarentegen gemiddeld niet meer dan 13.000 euro inkomen op jaarbasis op. Dit is volgens de officiële cijfers de armste wijk van Spanje.

Klik op deze link om op de website van de krant El País op postcode te zoeken. 

Dit vind je misschien ook leuk