Grootste verzameling prehistorische schilderingen ontdekt in Galicië

door admin
Grootste verzameling prehistorische schilderingen ontdekt in Galicië

De ontdekkers waren bezig met een combinatie van een archeologisch onderzoek naar de wolfraam mijnbouw in het gebied gecombineerd met een historisch onderzoek naar de guerilla tegen Franco. Ze onderzochten een hut in een rotsachtige inham toen ze de tekeningen zagen en deze onmiddellijk associeerden met prehistorische schilderingen.

Na een bezoek van José Manuel Rey, specialist in prehistorische kunst en Alejandro Rodríguez, directeur van het Parque de Arte Rupestre de Campolameiro (Pontevedra), kon het regionale instituut voor cultureel erfgoed het belang van de ontdekking bevestigen. Op basis van de huidige kennis gaat het om een vijftiental schilderingen die variëren van eenvormige afbeeldingen tot een meer complexe oculate idool. Van het laatste type afbeelding is er nooit eerder een in Galicië ontdekt.

De schilderingen worden nu door wetenschappers onderzocht en in kaart gebracht. De onderzoekers danken de bevolking van Osaia, een parochie van de gemeente Carballeda de Valdeorras, voor hun medewerking aan de eerder genoemde onderzoeken. ‘Zonder hun aanwijzingen en kennis van het gebied, waren we nooit op deze schilderingen gestuit’. 

De ontdekkers zijn Team Sputnik Labrego en Estela Arqueoloxía e Patrimonio SL. Vrijdag maakten ze hun ontdekking via een persbericht bekend.

Dit vind je misschien ook leuk