Hulpvraag aan Spanje voor problematiek in Venezuela

door admin
Hulpvraag aan Spanje voor problematiek in Venezuela

Venezuela heeft al dagen te kampen met een van de grootste stroomstoringen die het land ooit heeft gekend. De afgelopen dag liepen de spanningen tussen Venezuela en Amerika hoog op nadat president Maduro zijn collega Trump van “cybersabotage” had beschuldigd.

Op maandag 11 maart werd bekend dat de Verenigde Staten hun diplomaten uit Venezuala terug hadden gehaald. Washington is op dit moment bezig met een strategie om Maduro af te zetten en de macht over te dragen aan Guaidó, die erkenning heeft gekregen van meer dan vijftig landen,  voornamelijk van landen uit Amerika en Europa maar ook vanuit Israël en Australië.

In een interview met Spaanse nieuwssite Cadena Ser vertelde Borrel: “De staatssecretaris (van Donald Trump), de heer Pompeo, heeft zijn zorgen over de situatie geuit en wilde weten of Spanje voormalig aanhangers van de Chávez-dictatuur en hun familieleden in Spanje terecht konden wanneer zij Venezuela wilden ontvluchten. De regering heeft geantwoord dat ze het verzoek zullen bekijken en dat op dit moment alle opties nog worden bestudeerd.”

Spanje biedt hulp aan Venezuela bij oplossen stroomstoring

Tijdens het interview liet Borrel ook weten dat Spanje haar hulp had aangeboden bij het oplossen van de grootste stroomstoring die Venezuela ooit heeft getroffen. Er is contact geweest met vertegenwoordigers van de Venezolaanse oppositie om te kijken op welke manier Spanje kan helpen met dit probleem.

Volgens Borrel is bijna heel het land getroffen door de stroomstoring en zou het probleem liggen in het netwerk zelf en zou het voornamelijk te wijten zijn aan een gebrek aan onderhoud van diverse systemen.

Dit vind je misschien ook leuk