Barcelona haalt 69 miljoen euro op met plan tegen belastingfraude

door admin
Barcelona haalt 69 miljoen euro op met plan tegen belastingfraude

Of anders gezegd, van kleine particulieren naar grote bedrijven, zoals winkelcentra, toeleveringsbedrijven of bouwbedrijven. Het plan tegen belastingfraude hield ook het aannemen van extra belastinginspecteurs in (van zes naar twaalf), meer personeel dat burgers te woord kan staan en dat er meer opleidingen werden aangeboden. 

De gemeente heeft 2 miljoen euro extra geïnd van grote winkelcentra wegens het niet aangeven van het oppervlak van de gangen in de winkelcentra. Vijf miljoen euro komt bij toeleveranciers vandaan. Zo gaven elektriciteitsleveranciers niet de belasting op van 1,5 procent op hun facturatie. Voorts werd 10,7 miljoen euro geïnd bij bouwbedrijven die niet de werkelijke kosten van de uitgevoerde werkzaamheden opgaven en 12,2 miljoen euro van bedrijven die meer dan 1 miljoen euro factureerden en niet op correcte wijze de belasting op Economische Activiteiten (IAE) afdroegen.

Volgens Jordi Ayala, wethouder van Economie in de stad was de gemeente ‘heel efficient met de kleine belastingbetaler en in plaats daarvan waren we niet zo efficiënt met de grotere’. Ayala staat erop te vieren dat, afgezien van dat er meer is geïnd, het belangrijkste is dat ‘betaalt wie moet betalen’ en ‘het gaat er niet om degene die al wel betaalt uit te knijpen, maar dat wie niet aan de regels voldeed, dat nu wel doet’. De wethouder herinnert eraan dat als iedereen zich aan de regels zou houden we allemaal minder belasting zouden betalen.

Dit vind je misschien ook leuk