Multi-culti feria in Fuengirola gaat voor de 25e keer van start

door admin
Multi-culti feria in Fuengirola gaat voor de 25e keer van start

De Feria Interacional de los Pueblos gaat op dinsdag 30 mei van start en duurt tot zondag 5 mei 12 uur. Van alle nationaliteiten die samenleven op dit stukje Costa del Sol zijn er dit jaar 34 vertegenwoordigd. Dat betekent dat elke nationaliteit een eigen ‘caseta’ (feesttent) heeft waar typische gerechten uit elk deelenemend land worden geserveerd, waar veelal nationale muziek door de luidsprekers schalt en elke caseta heeft een eigen programma met optredens. 

Het is net als een ‘gewone’ feria: veel feest, muziek, eten, drinken en kermis, maar dan met een folkloristisch en zeer kleurrijk ogend tintje. 
Het vormt elk jaar opnieuw een interessant geheel, waar je de gelegenheid hebt om Havaianas-slippers uit Brazilië te kopen en te genieten van een capoeira-voorstelling in de Braziliaanse caseta, kunt proeven van een Argentijnse ‘asada’, je te goed kunt doen aan mierzoete Marokkaanse ‘dulces’, Belgisch bier of Mexicaanse enchillada’s. 

De landen die dit jaar vertegenwoordigd zijn: Dominicaanse Republiek, Paraguay, Spanje, Cuba, Australië, Oekraïne, Japan, Senegal, Turkije, Duitsland, Argentinië, Zuid-Afrika, Servië, Marokko, België, Finland, Brazilië, India, Ierland, Amerika, Hawai, Bulgarije, Canada, Griekenland, Estland, Chili, Mexico, Venezuela, Colombia, Bolivia, Jamaica, Groot-Brittannië en Uruguay.

Net als op een ‘gewone’ feria heeft ook deze feria een kermis met bijbehorende attracties. De feria is geopend van 12 uur ’s middags tot  4 uur ’s nachts. Klik op deze link voor het programma.

Dit vind je misschien ook leuk