Glijbaan Estepona weer gesloten nadat gebruikers gewond zijn geraakt

door admin
Glijbaan Estepona weer gesloten nadat gebruikers gewond zijn geraakt

Onder de eerste inwoners die het hebben aangedurfd van de glijbaan af te gaan om de route tussen twee straten op een steile helling in te korten, raakten enkelen gewond en kwamen beneden aan met met brandwonden en blauwe plekken. Volgens de regionale krant Sur is de glijbaan nu tot nader orde gesloten. 

Beelden van verwondingen werden verspreid via sociale media en sommige slachtoffers pakten het nog op met enige humor: ‘Leve de glijbaan in Estepona, die je hele achterwerk kaal krast’. 

De gemeente heeft de glijbaan geïnstalleerd om te voorkomen dat inwoners van een nieuwe urbanisatie ver om moeten lopen om een lager gelegen straat te bereiken. Volgens een bron bij de gemeente is de installatie vooraf gekeurd en gecertificeerd door het gespecialiseerde bedrijf dat de glijbaan heeft aangelegd en worden gebruikers ervan gewezen op hoe deze correct te gebruiken. Zo mag er maar één persoon per keer af. Mag je nog niet beginnen met glijden als iemand anders zich nog op de glijbaan bevindt, moet je zittend glijden met je armen gekruisd over je borst. Ook staat erbij dat het verboden is de glijbaan te gebruiken voor kinderen onder de 12 jaar die niet door een volwassene worden begeleid.

De gemeente zal de glijbaan nu onderwerpen aan een aanvullende herziening. Wel zeggen bronnen bij de gemeente dat de via sociale media verspreidde beelden afkomstig zijn van een ‘op zichzelf staand geval’ en dat zeker duizend mensen de glijbaan hebben gebruikt zonder problemen. Desondanks besloot men toch de glijbaan te sluiten. 

Lees ook: Estepona opent langste stedelijke glijbaan van Europa.

Dit vind je misschien ook leuk