Antonio Banderas beste acteur tijdens filmfestival Cannes

door admin
Antonio Banderas beste acteur tijdens filmfestival Cannes

De jury viel voor de rol van Antonio Banderas in de film ‘Dolor y Gloria (Pijn en Glorie) van zijn mentor Pedro Almodóvar en verkoos de Spanjaard als beste acteur. In de film heet hij Salvador Mallo en is hij een 60-jarige getormenteerde filmmaker die op zijn lauweren rust en gekweld door fysieke en emotionele pijn terugblikt op zijn jeugd en zijn relatie met zijn moeder (Penélope Cruz). De rustige, nostalgische en droevige film is het persoonlijkste en intiemste werk van de 69-jarige Almodóvar geworden, zo zeggen filmcritici.

Banderas, die Cannes bezocht met zijn Nederlandse vrouw Nicole Kimpel, zei vooraf hierover dat hij nooit had gedacht dat zijn leermeester een zo persoonlijke film zou maken. ‘Er zitten gebeurtenissen in het verhaal waarvan ik nooit had verwacht dat Pedro het zou gebruiken.’

Als beste actrice werd gekozen voor de rol in de film Little Joe van de relatief onbekende Britse actrice Emily Beecham. De film gaat over een wetenschappelijk experiment met een plant die de gedachten van mensen kan beïnvloeden.

Gouden Palm

De Zuid-Koreaanse regisseur Bong Joon Ho (49) won de Gouden Palm voor zijn zwarte komedie ParasiteHet is een satire op de samenleving van zijn land waar een arm gezin weet te infiltreren in de villa van een steenrijke familie. Zij nemen beetje bij beetje de macht over. 

Het internationale filmfestival van Cannes werd gehouden van 14 tot 25 mei in de Zuid-Franse stad. De meest prestigieuze prijs die in Cannes wordt toegekend is de Palme d’Or (Gouden Palm) voor de beste film. Het festival werd in 1946 voor het eerst georganiseerd.

Dit vind je misschien ook leuk