Miss Beige maakt ludieke portretten van Spanje via anti-selfies

door admin
Miss Beige maakt ludieke portretten van Spanje via anti-selfies

Als het personage ‘Miss Beige’ staat ze zonder uitzondering serieus kijkend op de foto tussen bijvoorbeeld zonnebadende toeristen, duwt ze een schoonmaakkarretje voort, wacht ze op een Cercanías-trein tussen op hun mobieltjes starende mede-reizigers of loopt ze voor een groepje toeristen in scootmobiels uit.

Ze is gekleed in een beige jurk, draagt beige pumps, klemt op elke foto een beige handtasje in haar gehandschoende handen, draagt een bril en blijkt een hamer in haar tas te hebben. Met hashtags als ‘shadesofbeige’, ‘missbeigetakingthestreets’, ‘antiselfie’, ‘daretobebeige’ en ‘missbeige’ verovert ze met haar anti-selfies Instagram, Twitter en Facebook.

Ze begeeft zich niet alleen in dagelijkse situaties maar ook in het buitengewone. Soms poseert ze tussen terracota-soldaten met het bijschrift ‘Las chicas son guerreras’ (de meisjes zijn krijgers), ze zwemt met haar jas aan in fonteinen, staat tussen een kudde schapen of gaat in een attractie op een Spaanse feria. Ze fotografeert zichzelf terwijl ze alles doet wat iedereen doet, maar dan op een compleet andere manier. Ze noemt haar foto’s ‘anti-selfies’. Zonder opsmuk, zonder filters, zonder glimlach, maar met strakke blik.

‘Bijna iedereen zoekt naar de beste pose, de beste locatie, de beste kleding en het mooiste filter voordat ze een foto online zetten. Ik doe hetzelfde, maar tegelijkertijd doe ik het tegendeel’, zegt Gallego in een interview met Traveler.es. Inmiddels heeft Miss Beige al bijna 9.000 volgers op Instagram en 4.000 op Facebook. ‘Ik denk dat er meer met sociale media gespeeld moet worden dan nu gebeurt in plaats van dat ze enkel dienen als geïdealiseerde etalage van ons publieke leven. We zijn allemaal bang niet leuk gevonden te worden, dus moet je de spelregels overtreden om in beeld te komen’.  

Toen ze op een rommelmarkt in Madrid de overjas tegenkwam, die ze nu op elke foto draagt, kwam ze op het idee. ‘Die leek me zo neutraal dat ik het als een uitdaging opvatte deze een nieuw leven in te blazen. Beige is een slappe en weinig populaire kleur, maar deze kan toch door zijn nadrukkelijke aanwezigheid andere sterkere kleuren overtreffen.  

Dit vind je misschien ook leuk