Michael Douglas grijpt in om zijn villa op Mallorca eindelijk te verkopen

door admin
Michael Douglas grijpt in om zijn villa op Mallorca eindelijk te verkopen

Het gaat om een grondstuk van 1 miljoen vierkante meter met een bebouwd oppervlak van duizend vierkante meter. De initiële vraagprijs was 50 miljoen euro. Was, want de acteur is inmiddels bij gebrek aan belangstelling in prijs gezakt naar 32,5 miljoen dollar (28,7 miljoen euro). Op het grondstuk staan vijf appartementen, een loft en twee kleine woningen. Douglas kocht dit in 1989 samen met zijn toenmalige vrouw Diandra Lucker voor 3,5 miljoen dollar. Nadat het stel in 2000 uit elkaar ging werd besloten de woning aan te houden en te verdelen. Douglas kon de villa de ene helft van het jaar betrekken en Lucker de andere.

In 2014 besloot Douglas tot verkoop over te gaan. Voor vijftig miljoen euro zou de koper de voormalige woning van de beroemde Amerikaanse acteur kunnen betrekken en beschikken over vijf appartementen met tien slaapkamers, elf badkamers een loft, twee kleine woningen waar in totaal twintig personen in terecht kunnen, een wijngaard, een olijfboomgaard en een enorme wijnkelder. Daarnaast is er een grote fitnessruimte, een bioscoop en een buitenkeuken. Het uitzicht op de azuurblauwe zee en de Sierra Tramuntana (werelderfgoed) is er spectaculair.

Inmiddels is de prijs dus bijna gehalveerd en de video begint met de door Douglas in zijn karakteristieke stemgeluid uitgesproken zin ‘In het midden van de 19de eeuw kocht de Aartshertog Ludwig Salvator van Habsburg een groot stuk land aan de noordwestkust van het eiland Mallorca en begon er zijn magische plek te creëren’. Elders zegt hij ‘Net als de Aartshertog werd ook de acteur verliefd op het eiland en is gedurende dertig jaar eigenaar van deze exceptionele villa met uitzicht over zee en omringd door bomen en planten geweest. Voor de eerste eigenaar was de aantrekkingskracht van Mallorca hoe weinig het er leek op de rechtbank in Wenen. Voor de laatste was de aantrekkingskracht ongetwijfeld hoe ver het was verwijderd van Hollywood’.

Terwijl je drone-beelden ziet van het paradijselijke plekje en close ups van het interieur, de zwembaden en de schitterende panorama’s, vertelt Douglas nog hoe hij alles gedurende de jaren dat hij er eigenaar was heeft gemoderniseerd en aangepast aan de huidige tijd. Daarbij hoopt hij dat de nieuwe eigenaar net als hij zal genieten van de plek met onbelemmerde uitzichten in het pittoreske Valledemosa. Klik hier om de video te zien én te horen.

Dit vind je misschien ook leuk