Belastingdienst in Spanje verstoort huwelijk voor embargo op cateraar

door admin
Belastingdienst in Spanje verstoort huwelijk voor embargo op cateraar

Het bruidspaar heeft inmiddels juridische stappen ondernomen wegens morele schade, schrijft de krant 20Minutos. Het optreden van de belastingdienst was niet tegen het bruidspaar zelf gericht, maar tegen de cateraar die ze hadden ingehuurd. De agenten kwamen binnenvallen precies op het moment dat het bruidspaar de eerste dans in wilde zetten. Daarop kreeg de bruid een emotionele crisis en ontstak de bruidegom in woede omdat de genodigden geen taart en drank meer kregen in een door de weersomstandigheden van die dag zeer warme zaal. 

Het bruidspaar had een finca afgehuurd in Badagoz samen met de andere dienstverlening en alles op legale wijze, met aanbetaling en factuur. Samen met hun honderd genodigden was de avond tot binnenkomst van de belastinginspecteurs perfect verlopen. Het doel van die inspecteurs was de betaling van het bruidspaar aan het cateringbedrijf in beslag te nemen omdat dat bedrijf de belastingdienst geld schuldig was. Het bruidspaar drong er bij de inspecteurs nog op aan de zaak de maandag erop af te handelen, maar dat verzoek kreeg geen gehoor. Uiteindelijk kwam de eigenaar van het cateringbedrijf en kon het bruidspaar terug naar hun feest dat inmiddels bijna ten einde was. Bovendien was de muziek ook gestopt vanwege de situatie.

Op Facebook gaven ze later aan ‘verward en in shock’ te zijn. ‘Ze hebben ons van onze top van geluk rechtstreeks in de hel gezet’, zei de bruid tegen de regionale krant Hoy. Het bruidspaar eist een schadevergoeding voor de morele schade die het opliep als gevolg van het verstoren van wat de gelukkigste dag van hun leven had moeten zijn.

Dit vind je misschien ook leuk