Alhambra opent bijzondere toren voor publiek in september

door admin
Alhambra opent bijzondere toren voor publiek in september

Het verdedigingswerk dat onderdeel uitmaakt van het beroemde Moorse gebouwencomplex vormde het toneel voor de beroemde legende over de prinsessen Zayda, Zorayda en Zorahayda die werd opgeschreven door de Britse schrijver Washington Irving (1783-1859) in zijn fameuze boek ‘Verhalen van het Alhambra’. De bijzondere toren ligt bij het uiterste oosten van de muur aan het pad door de tuin met archeologische resten dat leidt naar het paleis Generalife.

De toren fungeerde niet alleen ter verdediging van het complex, maar diende ook als woning en herbergt een van de meest voortreffelijke voorbeelden van Nasriden-architectuur. Het contrast tussen de sobere facade en de decoratieve rijkdom in het interieur bestaande uit bijzondere tegels, pleisterwerk vol details en beeldschone plafonds.

De Torre de las Infantas is te bezoeken op dinsdagen, woensdagen, donderdagen en zondagen en een bezoek is inbegrepen in de toeganskaart voor het Alhambra en de tuinen. De toren werd gebouwd onder de regie van Muhammad VII (1392-1408) en wordt gezien als een paleistoren. Het was het laatste gebouw van belang dat werd toegevoegd aan de paleisstad.

Dit vind je misschien ook leuk