Drie mannen aangehouden voor ontvoering in Sevilla

door admin
Drie mannen aangehouden voor ontvoering in Sevilla

Door de hulp van ooggetuigen was een snelle aanhouding mogelijk. De aanhouding betreft drie mannen, een man met de Franse, een met de Portugese en een met de Algerijnse nationaliteit. De drie verdachten zijn nadat ze voor de rechter zijn verschenen, overgebracht naar een gevangenis. Afgelopen maandag liet de politie weten dat de daders al vijf minuten na de ontvoering konden worden aangehouden.

Op 28 augustus ging de vrouw na haar werk nog met een paar vrienden naar de levendige Alameda de Hércules in het centrum van de stad. Daar werd ze geroepen door een aantal mannen die zich in een stilstaande auto bevonden. Ze liep naar de auto waarna ze door het opengedraaide autoraam enkele woorden wisselden met elkaar. Vervolgens opende een van de ontvoerders plotseling het portier en trok het slachtoffer de auto in. De vrouw probeerde uit alle macht te voorkomen dat ze meegenomen werd, maar slaagde er niet in buiten de auto te blijven.

Nadat zij met geweld de auto in was getrokken reed het voertuig met hoge snelheid in tegengestelde richting van het verkeer weg. Na 200 meter echter botsten de ontvoerders al op een aantal geparkeerde personenauto’s waarna de ontvoerders besloten af te zien van hun plan en de vrouw kans zag te vluchten.

Door de razendsnelle communicatie van de getuigen met de politie konden de daders al na vijf minuten door agenten die bezig waren met hun surveillance worden aangehouden. Bovendien was op beveiligingscamera’s vastgelegd hoe de vrouw met geweld de auto in werd getrokken en de auto vervolgens met hoge snelheid wegreed.

Na samenwerking van de Spaanse en de Franse politie in deze zaak blijkt dat de aangehouden mannen in Frankrijk eerder al meerdere delicten hebben gepleegd waaronder geweld tegen personen, overvallen, drugshandel en georganiseerde misdaad.

Voor de ontvoering in Sevilla zal de mannen ontvoering, mishandeling, het toebrengen van materiële schade en het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid ten laste worden gelegd.

Dit vind je misschien ook leuk