De beste ‘ensaladilla rusa’ van Spanje eet je op een golfclub in Málaga

door admin
De beste 'ensaladilla rusa' van Spanje eet je op een golfclub in Málaga

Volgens hen maakt de Spaanse kok Javier Hernández van Club El Candado Golf in Málaga de beste Russische salade. Dit maakt hem tot winnaar van de tweede verkiezing van de beste ensaladilla rusa tijdens het gastronomische evenement Gastronomika dat van 6 tot 9 oktober werd gehouden in de Baskische stad San Sebastián. 

In de jury zaten 40 fans van het gerecht en 10 professionals uit de industrie, waaronder de beroemde chefkok Martín Berasategui, tienvoudig winnaar van Michelinsterren. De beste versie van de ensaladilla rusa van Javier Hernández werd verkozen uit 10 finalisten. Volgens de jury waren de ingrediënten ‘perfect gekookt’ en bracht het ‘niveau van zuurheid die met de mayonaise is bereikt’ de jury ertoe om het gerecht van Candado Golf in San Sebastián tot winnaar te verkiezen. Andere finalisten waren afkomstig uit restaurants in Barcelona, Terrasa, Logroño, Valencia, San Sebastián, Madrid, Vitoria, Pamplona en een ander restaurant in Málaga.

Samenstelling jury

De volgende mensen maakten deel uit van de professionele jury: Luis Enríquez, managing director van de Vocento group; José Carlos Capel, president van het internationale gastronomische event Madrid Fusión; culinair journalisten Julia Pérez en Alexandra Sumasi; Rebeca Barainka, van Restaurante La Galerna; Martín Berasategui, met tien Michelin sterren op zijn naam; Iván García en Usoa Martín van San Miguel; en chefkok en eigenaar van verschillende restaurants in Barcelona, Carles Abellan.

Geheim van een goede ensaladilla rusa

Volgens Hernández is het geheim van zijn salade: een goede kwaliteit aardappelen gebruiken, goede olijfolie op kamertemperatuur toevoegen. Dan moeten de olijven, stukjes wortel, doperwten, eieren en langostines worden toegevoegd. ‘Je moet de aardappel laten afkoelen, zodat deze niet zijn vorm verliest en verkruimelt wanneer deze eenmaal in de salade zit’, vervolgt hij.

Real Club de Golf El Candado Golf ligt in het uiterste oosten van de stad Málaga in de wijk El Palo.

Dit vind je misschien ook leuk