Twee restaurants Spanje in top-25 best beoordeelde restaurants ter wereld

door admin
Twee restaurants Spanje in top-25 best beoordeelde restaurants ter wereld

Geen kritische foodbloggers, geen topchefs die weken hebben gespendeerd aan het mystery-shoppen bij de concurrent, maar echte klanten die reserveren via Opentable en tripjes boeken via Kayak hebben deze 25 juweeltjes gekozen uit alle restaurants ter wereld. 

De klant bepaalt

Natuurlijk zijn er voldoende lijsten van topkwaliteit restaurants te vinden die in verschillende referentiegidsen worden genoemd. Opentable en Kayak zijn juist op zoek gegaan naar de verborgen schatten aan restaurants en hebben de bal bij hun klanten gelegd om te bepalen welk restaurant bij hen favoriet is.  

In de lijst staan restaurants in onder andere Australië, Canada, Japan en Mexico. In de top-3 bevinden zich nog geen Spaanse restaurants. Op nummer 1 staat 12th Avenue Grill in Honolulu, nummer 2 is voor Alux Restaurant in Cancún en de derde plaats is voor Battista’s Hole in the Wall in las Vegas.

Gilda by Belgious in Barcelona

Het eerste restaurant in Spanje in de lijst ligt in Barcelona: Gilda by Belgious staat op nummer 8 in de top-25 van verborgen pareltjes. Het restaurant ligt in de Gotische wijk in Barcelona en is beroemd door de fusie van de Mediterraanse keuken met elementen van de Belgische. Het restaurant werkt alleen met topkwaliteit producten en heeft een origineel aanbod van tapas en creatieve gerechten die op een moderne manier worden gepresenteerd.

Tatel Madrid

Op plaats 20 staat Tatel Madrid. Een restaurant met een verfijnde keuken midden op de Paseo de la Castellana in Madrid. Het restaurant is ingericht in de stijl van de jaren ’20 en beschikt over een moderne keuken, live muziek en cocktails. Typische Spaanse gerechten voeren er de boventoon.

Totstandkoming van de top-25

Zoals gezegd is de lijst samengesteld uit klantbeoordelingen op de sites van Opentable en Kayak. In het oorspronkelijke artikel is de volledige top-25 te vinden. Alle beoordelingen tussen 7 januari 2018 en 30 juni 2019 zijn meegenomen bij het samenstellen van deze top-25. De steden zijn gekozen uit Kayaks’ lijst van 50 meest populaire bestemmingen in 2019. Alleen restaurants met een minimum aantal reviews konden meedingen naar een plekje in deze lijst. Vervolgens werden alle totaalscores van restaurants naast elkaar gelegd zodat de top-25 samengesteld kon worden.

Dit vind je misschien ook leuk