Hevig regenfront zorgt voor afgesloten wegen in Valencia

door admin
Hevig regenfront zorgt voor afgesloten wegen in Valencia

De wegen CV-674 in Piles, CV-674 in Bellreguard en CV-670 in Gandia zijn afgesloten wegens wateroverlast. Volgens de Hydrografische Confederatie van Júcar is er tot 71 liter per m2 gevallen in La Font d’En Carrós, 61 liter in Gandia, 55 liter in Bellreguard, 42 liter in Pinet, 31 liter en Rótova, 18 liter in Simat de la Valldigna en 16 liter per m2 in het stuwmeer van Bellús.

Door de vorming van hoge golven heeft de havenautoriteit de haven van Gandia uit voorzorg gesloten. Ook de begraafplaats werd uit veiligheidsoverwegingen gesloten. In het centrum van Gandia is sinds 3 uur vannacht tot 10 uur in de ochtend 88 liter regen gevallen. 

Een wolkbreuk verrastte eveneens de inwoners bij het strand van Tavernes de la Valldigna. Hier viel 80 liter in korte tijd. De toegang voor auto’s van de straten Gebalcobra en Les Barques raakte door overstromingen afgesloten. 

In Oliva viel 40 liter en de lokale politie heeft laten weten dat als gevolg van de wateroverlast de Camí de les Bruixes, Marjaletes, Canyaes en Aigua Blanca zijn afgesloten. Hetzelfde geldt voor Camí Vell de Piles ter hoogte van Terranova, Camí de Vell de Xátiva en Camí Vell de Dénia.

De zuidelijke kust van Valencia kreeg code oranje vanwege hevige neerslag tot 100 liter per m2 in een tijdsbestek van 12 uur. De rest van de provincie, behalve het binnenland in het noorden, en de kustvan Alicante krijgen code geel voor kustfenomenen met golven tot 3 meter hoog.

Dinsdag 

Op dinsdag blijft code oranje staan wegens regen en kustfenomenen voor de kust van Valencia, Murcia en een deel van de kust van Almería. In Murcia en Almería trekt de regen ook meer landinwaarts. Ook de kust van Mallorca krijgt code oranje. Voor het binnenland van dat eiland en voor de eilanden Menorca, Ibiza en Formentera geldt code geel.

Dit vind je misschien ook leuk