Vrieskou, wind en mist in deel van Spanje

door admin
Vrieskou, wind en mist in deel van Spanje

Code geel geldt vandaag voor 21 provincies in Spanje. AEMET laat weten dat deze waarschuwing waarschijnlijk ook dinsdag en woensdag van kracht zal blijven. De week begint met behoorlijk lage temperaturen in een groot deel van Spanje. In 25 provincies zal de temperatuur namelijk niet boven het vriespunt uitkomen. Op sommige plekken in het noorden van Spanje kan de temperatuur zelfs dalen naar zo’n -7 graden. In andere gebieden, zoals in het binnenland van Spanje en in het Iberisch randgebergte en de Pyreneeën zal de temperatuur iets gematigder zijn.

Hevige golven langs kust in Noord-Spanje

De wind komt uit het zuidwesten van Galicië en de Golf van Biskaje en AEMET voorspelt hevige rukwinden langs deze kustgebieden. Code geel is afgegeven voor de kust in Galicië, een groot deel van Castilië en León, Castilië-La Mancha, het noordelijk deel van Catalonië en een deel van Aragón.

In Galicië geldt langs bepaalde kustgebieden bij A Coruña code oranje met waarschuwingen voor hoge golven. Code geel houdt dinsdag aan voor een groot deel van eerdergenoemde gebieden. Code oranje breidt dinsdag zelfs uit van A Coruña naar Pontevedra. Woensdag geldt vooralsnog alleen code geel voor de kustgebieden in Noord-Spanje en code oranje voor de kust van A Coruña en Pontevedra.

Dichte mist

AEMET waarschuwt ook voor bewolking en eventueel regenval in het westen van Galicië. De regenval kan zich uitstrekken naar het oosten van Spanje. In de rest van het land kan zich lage bewolking voordoen wat kan zorgen voor mist. In Burgos, Palencia, León, Valladolid en in Zamora waarschuwt de Spaanse weerdienst voor dichte mist.

Dit vind je misschien ook leuk