Voor vijf euro met de AVE door Spanje treinen

door admin
Voor vijf euro met de AVE door Spanje treinen

De dienstregeling van de nieuwe low-cost AVLO-trein zal vanaf 6 april dit jaar van start gaan. Aanstaande maandag kan voor het traject Madrid-Barcelona al een ticket worden gereserveerd voor een promotieprijs van slechts 5 euro. De treindienst op dit traject wordt zowel met als zonder tussenstop in Zaragoza uitgevoerd.  

De tickets worden geregistreerd op naam en kunnen op de website van renfe worden besteld. Met het ticket kan tussen 6 april en 31 augustus worden gereisd. Na afloop van deze promotie zullen de prijzen tussen de 10 en 60 euro liggen, afhankelijk van het reistraject, het aantal beschikbare plaatsen en de hoeveelheid tijd tussen reservering en reis. Minderjarigen reizen altijd voor vijf euro mee onder begeleiding van een volwassenen.

Met de nieuwe low-cost variant AVLO hoopt Renfe een rendabele nieuwe markt aan te boren en reizigers aan te trekken die nu van andere transportmiddelen gebruik maken. Reizigers die gebruik maken van de AVLO mogen kosteloos een koffer en nog een stuk handbagage meenemen in de trein. Tegen betaling kunnen, net als bij low-cost vliegmaatschappijen, nog extra’s worden geboekt. De AVLO-treinen beschikken over 438 zitplaatsen, dat is 20% meer dan in de huidige treinen van Renfe. In de toekomst zal het aantal zitplaatsen nog worden uitgebreid.

Gestart wordt dus met het traject Madrid-Zaragoza-Barcelona waarvoor Renfe hoopt veel passagiers aan te trekken die voor dit traject nu nog het vliegtuig kiezen. Dagelijks zullen in beide richtingen drie treinen vertrekken tussen 9:15 uur en 20:35 uur. De eerste en de laatste trein van de dag hebben een tussenstop in Zaragoza. De directe reis duurt tweeëneenhalf uur, de reis met tussenstop Zaragoza duurt een kwartier langer. Verwacht wordt dat vanaf mei de frequentie van de dienstregeling toe zal nemen.

Dit vind je misschien ook leuk