Real Madrid doneert groot bedrag voor strijd tegen coronavirus

door admin
Real Madrid doneert groot bedrag voor strijd tegen coronavirus

Diaz Ayuso sprak over een ‘zeer belangrijke bijdrage om ons te helpen levens te redden’. Op verzoek van Florentino Peréz, de president van de Madrileense voetbalclub, wordt het bedrag niet bekend gemaakt. Tegen de krant El Mundo zei hij dat alleen de aandeelhouders ervan op de hoogte worden gebracht wanneer de tijd daar rijp voor is. ‘Nu is het tijd voor daden en niet voor woorden’.

Los van de hulp die Florentino Perez als president van de club heeft toegezegd, zouden volgens bronnen bij de club en geciteerd in de krant La Vanguardia, spelers van het eerste elftal op eigen initiatief bezig zijn met een plan voor financiële hulp aan de regio om de verspreiding van het virus tegen te gaan. Experts zouden hen helpen met het bepalen van de beste bestemmingen daarvoor.

Real Madrid voetbal en basketbal is in quarantaine sinds basketbalspeler Trey Thompins anderhalve week geleden positief werd getest. Hij raakte mogelijk besmet tijdens de reis die het team op 3 maart heeft gemaakt naar Milaan om daar de Euroleague wedstrijd te spelen. Tot nu toe is alleen Thompins besmet.

Afgelopen weekend overleed de voormalige president van Real Madrid, Lorenzo Sanz aan de gevolgen van een besmetting met het virus. Hij was de voorganger van Florentino Peréz en bestuurde de club van 1995 tot 2000.

Dit vind je misschien ook leuk