Virtuele uitstapjes in Spanje voor het paasweekend en daarna

door admin
Virtuele uitstapjes in Spanje voor het paasweekend en daarna

Niet alleen de culturele sector probeert tijdens de quarantaine zijn bezoekers te bedienen via het internet. Net zoals de kunst-, muziek- en theatersector dat doen, neemt ook de toeristische sector ons met een aantal interessante websites mee naar Spanjes bijzonderste plekken.     

Historische parken

In Madrid zijn een aantal prachtige historische parken uit de zeventiende en achttiende eeuw te vinden zoals het Retiro, El Capricho en Quinta de Molinos. Ook Barcelona heeft bijzondere parken waarvan Park Guëll ongetwijfeld het bekendste is. Maar ook labyrintpark Laberint d’Horta in het noorden van de stad is prachtig, evenals het Campo Grande in Valladolid dat over een dierentuin beschikt. Zaragoza heeft park Grande José Antonio Labordeta dat in 1929 werd geopend en een aantal indrukwekkende fonteinen en beeldhouwwerken heeft. Al deze parken zijn met een 360° virtuele tour te bezichtigen op de website vivirlosparques.es. Op deze website is ook uitgebreide informatie te vinden over de historie en bijzonderheden van de parken.  

Barcelona, Valencia en Salamanca in 360 graden

De Catalaanse hoofdstad Barcelona heeft voor de gelegenheid haar slogan VisitBarcelona veranderd in BarcelonaVisitsYou (barcelonaturisme.com). Een groot deel van het toeristisch aanbod is gedigitaliseerd, zoals een bezoek aan de beroemde Sagrada Familia, La Pedrera, La Casa Vicens of Casa Batló. Er kan zelfs, geheel in paassfeer, een virtuele wandeling worden gemaakt door het Museo del Chocolate.

Datzelfde doet Valencia op haar website visitvalencia.com/360. Hier kun je de stad ontdekken met een aantal panoramische video’s van la Ciudad de las Artes y las Ciencias; la Lonja de la Seda; de stadsstranden; la Fallas; de Mercado de Colón en natuurlijk het beroemde streekgerecht Paella.

Het Toerismebureau van Salamanca geeft een virtuele tour van de stad op salamancatourvirtual.es, die langs 14 emblematische locaties van de stad gaat zoals de romeinse brug, de universiteit, de nieuwe en de oude kathedraal en de Plaza Mayor.

Madrid

De Spaanse hoofdstad Madrid biedt een begeleide virtuele tour aan op Instagram van Visita Madrid (@visita_madrid), met interessante informatie over de stad zoals de eerste Europese bioscoop en de oudste bouwwerken van de stad. Op esMADRID.com zijn ook 360° videos van de stad te bekijken.

Bilbao en Toledo

In 2014 maakte de Portugese fotograaf Nuno Madeira een 360 opname van Bilbao, van de Calatravabrug tot aan het Guggenheim museum. Deze beelden zijn te bekijken op bilbao360walk.com. Datzelfde deed hij, toen nog ambitieuzer, in 2016 in de Spaanse stad Toledo. Het resultaat werd de prachtige website toledo360walk.com, die een interessante inkijk geeft in het historische centrum van de stad.

Cultureel erfgoed van Andalusië

De regioregering van Andalusië maakte samen met Google Arts & Culture España een tweetal websites met het mooiste erfgoed van deze Zuid-Spaanse streek. Maravillas de Andalucía en Relatos desde los archivos brengen je, onder andere, naar het park María Luisa in Sevilla en de vlindertuin van het Parque de las Ciencias in Granada. Kunst, historie en cultuur van Andalusië zijn op de websites voor iedereen toegankelijk zonder een voet buiten de deur te hoeven zetten.  

Dit vind je misschien ook leuk