Quarantaine in Barcelona uitgedrukt door twee dansers

door admin
Quarantaine in Barcelona uitgedrukt door twee dansers

In deze videobrief uiten ze hun gevoelens op de manier waarop zij dat het beste kunnen. Ze dansen. Jordi Cortès Molina is een beroemde danser en choreograaf, hij woont samen met zijn partner Victor Bel in Barcelona. Om de uitbraak van het COVID-19 virus tegen te gaan, is heel Spanje wekenlang in strenge lockdown geweest. Niemand kon zomaar meer naar buiten. Een lichte versoepeling is ingezet, maar nog steeds gelden onverminderd strenge regels.

In de dagelijkse video’s maakt het stel poëzie van het nieuws. We ervaren het verlies van vrijheid, de eenzaamheid, maar ook de hereniging met geliefden. Niet in woorden maar in beweging.

De enige woorden die in de film voorbij komen zijn die van Albert Camus uit zijn boek De Pest uit 1947, over hoe een plaag een stad ziek maakt.  

“Ze hadden reikhalzend uitgekeken naar de hereniging met iets dat ze niet nauwkeurig konden omschrijven, maar dat ze zagen als het enige doel om na te streven. En bij gebrek aan een andere naam noemde ze het soms ‘vrede’.”

Quarantaine Barcelona is een in de strenge Spaanse lockdown in hun huis en op hun mobiele telefoon opgenomen videobrief van Jordi Cortés Molina en Victor Bel. Quarantaine Barcelona maakt deel uit van 2Doc Kort, een serie korte actuele documentaires van Human en Deep Focus Webdocs voor NPO 2, NPO 2 Extra en NPO Start.

Dit vind je misschien ook leuk